Eğitimcilerden seçmeli ders uyarısı

Eğitimcilerden seçmeli ders uyarısı

Ağrı’da faaliyet gösteren Rehber-Der, velilerin seçmeli ders konusunda öğrencilerine sahip çıkmamaları takdirinde öğrencilerin öğretmenler tarafından yanlış yönlendirilebileceği uyarısında bulundu.

Rehber-Der seçmeli dersler için aileleri uyardı. Dernek Temsilcilerinden Arif Yılmaz, velilerinin bizatihi öğrencileri ile birlikte hangi dersi seçeceklerine karar vermeleri gerektiğini ifade etti.

 

Seçmeli ders uygulamasını Rehber-Der olarak olumlu gördüklerini belirten Yılmaz, uygulamanın yetersiz olduğunu söyledi. Yılmaz, "Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye Rehber Eğitim Derneği olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimdeki uygulamalarını yakından takip ediyoruz. Son uygulamalar doğrultusunda 4’ünc sınıftan itibaren başlatılan seçmeleri ders uygulamaları tarafımızca olumlu görülüyor. Fakat uygulama olarak yetersizdir. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü, 19 Şubat 2014 tarihli tüm il valiliklerine göndermiş olduğu yazıda, seçmeli derslerin de sınavlara tabi puanla değerlendirilmesi yönetmelik gereği istenmiştir." dedi.

 

“Laik ideolojik eğitim sistemi çocuklarda tahribatlara yol açtı”

Ülkede laik ve ideolojik bir eğitim verilerek çocuklarda telafi edilmez tahribatlara yol açıldığını vurgulayan Yılmaz, velilere çağrıda bulunarak, çocuklarını değerler doğrultusunda yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

 

Yılmaz, "Bazı öğretmen ve idareciler, öğrencilere okul sınavları ve TEOG benzeri sınavlarda, Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler, yaşayan diller ve lehçelerden Kurmanci ve Zazaki gibi derslerin karşılarına çıkmayacağını bu yüzden seçmemeleri yönünde uyarılar yapıyor. Uygulanan laik ve ideolojik eğitimin çocuklarda büyük tahribatlar oluşturduğu herkesin malumu. Bizler de Rehber-Der olarak tüm velilere çağrıda bulunuyoruz. Çocuklarınızın, dil ve temel dini eğitimden istifade edebilmesi için seçmeli derslerini kendiniz değerleriniz doğrultusunda seçiniz. Kendi çocuğunuzun eğitimde tasarruf hakkını bir başkasına bırakmayın. Ya değerlerimize sahip çıkıp İslam ile yükseleceğiz. Ya da inkarla çürüyeceğiz." şeklinde konuştu.

 

“Seçmeli ders ailelere verilmiş bir haktır”

Ağrı Milli Eğitim Müdür Hatem Dursun da, ailelerin bu konuda hassas ve duyarlı olmaları gerektiğini noktasında tavsiyelerde bulundu.

Dursun, "Yarın son başvuru tarihi, veliler dikkatli olup öğrencileri ile ilgilenerek kendilerine verilmiş bu hakkı kullanmalılar. Bu hak öğrenci velilerine verilmiş en tabii bir haktır. O yüzden öğretmen ve okul idarecileri değil de kendileri bu tercihleri yaparlarsa daha sağlıklı olur." dedi.

 

“İslami esaslara göre evlatlarımızı yetiştirmeliyiz”

Ailelerin bu konuda hassas olmaları gerektiğini ifade eden öğrenci velisi Bayram Efe de, daha bilinçli bir nesil yetişmesi için ailelerin duyarlı olması gerektiğini belirtti.

 

Efe, "Çocuğa ne verirsen çocuk onu alır. Aileler bu konuda bilinçli olup çocuklarını doğru yönlendirmelidirler. İdareciler de gereken hassasiyeti göstermeli. Ben dahil birçok aile bu konuda yeterli bilgiye sahip değil. Çocuklarımızı İslam esasları üzerine yetiştirmemiz gerekiyor. Bu beldeler İslam beldeleridir. Müslüman aileleriz. Çocuklarımız dini konulara meylettirilmeleri gerekir. Ki İslam’dan uzak yetiştirilen neslin ne halde olduğunu görüyoruz. Maalesef İslamiyeti tam manası ile yaşamadığımız için hırsızlık, cinayet,  kadınlara yönelik tecavüzler had safhada. İşin aslı ve özüne baktığımız zaman özümüzden koptuğumuz için bu olayların gerçekleştiğini görüyoruz. Bizleri üzüyor. Bunların önüne geçebilmek için bilinçli bir nesil yetiştirmeliyiz." diye konuştu.   (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.