Eğitimcilerin darp edilmesi neredeyse sistematik hale geldi

Eğitimcilerin darp edilmesi neredeyse sistematik hale geldi

​Harran’da İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürünün, belediye başkanının yakınları tarafından darp edildiği iddialarını kınayan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi, sistematik hale gelen darp olaylarına karşı yasal düzenlemeler yapılmasını istedi.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Harran ilçesinde düzenlenen bir programda Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un ismini zikretmediğinden dolayı Özyavuz'un yakınları tarafından darp edilen eğitimcilerle ilgili basın açıklaması düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasına, eğitim camiasında sıkça yaşanan darp olaylarına atıfta bulunarak başlayan Coşkun, "Gün geçmiyor ki eğitim camiasına yapılan yeni bir şiddet haberi almayalım. Tek görevi geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımıza hizmet etmek olan eğitim camiasının, neredeyse sistematik hale gelen darp olayları karşısında dişe dokunur bir yasal düzenlemenin yapılmaması yüreğimizi kanatmaya devam etmektedir." diye konuştu.

Darp olayının Harran’da bir okulda gerçekleştiğine dikkat çeken Çoşkun, "Eğitim camiasına yönelen şiddetin şüpheli tarafında olanlar bazen bir öğrenci, bazen bir veli, nadiren de olsa makam sahipleri olabilmektedir. Ne yazık ki, dün Harran ilçemizin bir okulunda yaşanan şiddet hadisesi hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bir mahiyete sahiptir. İstanbul’un Fethi programına davetli olarak katılan protokol üyelerine hitap ederken konuşmacının selamlama arasında Harran Belediye Başkanını unutarak konuşmaya başlaması krize sebep olmuştur. Resmi kurumlarda yapılan programlara katılan protokol sahiplerinin makamlarının gereği olarak karşılanması, yer verilmesi ve selamlanması beklenen bir durumdur. Ancak, bir protokol sahibinin gereği gibi karşılanıp yer gösterildikten sonra selamlama esnasında unutulması ve sonrasında özür dilenmesi hoşgörü ile karşılanıp müsamaha sınırları içerisinde kapanacak bir konudur." şeklinde konuştu.

"Hiçbir makam sahibi, bulunduğu makamın sağladığı kamu gücünü vatandaşına karşı kullanma serbestisine sahip değildir"

Programın ardından yaşanan darp olayına değinen Coşkun, "Üzülerek ifade etmeliyim ki, bu andan itibaren yaşananların hiçbir şekilde izahı yoktur. Program sonrasında, başlayan arbede de okul müdürü ve arbedeyi önlemeye çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürü, Harran Belediye Başkanı’nın yanındakiler tarafından darp edilmişlerdir. Bugüne kadar öğrencileri ve velileri tarafından darp edilen, yaralanan ve ne yazık ki öldürülen öğretmene şiddet vakalarına Harran ilçemiz makam sahiplerinin gölgesi altında olanların saldırısıyla şahitlik yapmak durumunda kalmıştır. Bilinmelidir ki, hiçbir makam sahibi, bulunduğu makamın sağladığı kamu gücünü vatandaşına karşı kullanma serbestisine sahip değildir." diye konuştu.

"Okul müdürüne saldırının izahı mümkün değildir"

Harran ilçesinin darp olayı ile gündeme gelmesinin yakışık kalmadığını vurgulayan Coşkun, "Ülkemizin tarihin en önemli cenderelerinden geçtiği bir dönemde, tüm kurumlarıyla kenetlenerek bu cendereden çıkılması gereken bir ortamda kurumların karşı karşıya gelmeleri ancak düşman sevindirir. İstanbul’un Fethi gibi İslam tarihi açısından muazzam öneme sahip olan bir fethin, ilim ve irfan bakiyesiyle tüm dünyaca tanınan Harran ilçemizde kutlama programı yapılması takdire şayandır. Böylesi bir programı, o programı düzenleyen okul müdürüne saldırı ve darp ile neticelendirmenin izahı mümkün değildir. Kadim kodlarıyla gündeme gelmesi gereken Harran ilçemizin, saldırı ve darp ile anılması acı vericidir." şeklinde konuştu.

"Olayın ön incelenmesi için Vali Yardımcısının görevlendirilmiş olması sevindiricidir"

Yaşanan olayın ardından inceleme başlatıldığını ve olayın takipçisi olacaklarını ifadede eden Coşkun, "Elim hadisenin ardından Şanlıurfa Valiliği tarafından olayın ön incelemenin yapılması için bir Vali Yardımcısının görevlendirilmiş olması sevindiricidir. Ancak, ifadesi alınan kamu personelinin özgür iradeleriyle fikirlerini yansıtabilecekleri bir ortamın oluşturulması adaletin tecellisi hususunda oldukça önemlidir. Bu manada Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak, konunun her aşamasında takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler