Eğitimde önceliğimiz başarı olacak

Eğitimde önceliğimiz başarı olacak

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, eğitimde başarının şart olduğunu ve eğitimdeki başarıyı yükseltmenin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Ahmet Aslan, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Aslan, eğitimde başarının şart olduğunu ve eğitim kalitesini 2-3 katına artırmak öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.   

Okul servislerine yönelik denetimlerin sıklaştıracaklarına da dikkat çeken Aslan, ilçede az olan derslik sayısını da inşaat halinde olan 17 okulun tamamlanmasıyla hafifletileceğini belirtti.

“Eğitimde başarı şarttır”

Eğitimde başarının şart olduğunu ve birinci önceliklerinin başarı olacağına dikkat çeken Aslan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Birinci önceliğimiz başarı olacaktır. Başarının artması için altyapının desteklerin öğretmen kadromuzun tamam olması lazımdır. İnşallah bunların hepsi tamamlandığı zaman beraber götüreceğiz. Hedefimiz ilk önce ikili öğretimi ortadan kaldırıp, normal bir eğitime geçmektir. Eksik olan derslik sayılarını tamamlamak, öğretmen kadromuzdaki eksikleri gidermek, Ücretli öğretmen sayımız çoktur ücretli öğretmenlerimizi azaltıp kadrolarımızı doldurmak ve eğitimci kardeşlerimizle Kızıltepe’miz için çok iyi bir başarıyı yakalamak hedefimiz olacaktır. İnşallah önümüzdeki çalışmalarımızda bunlar birinci önceliğimiz olacak ve bunları başarmaya çalışacağız. Eğitim kalitemizi 2-3 katına çıkarmaya çalışacağız inşallah.”

“Öğrenci servisleri denetimleri sıklaştırılacak”

Öğrenci servisleriyle ilgili denetimleri sıklaştıracaklarına dikkat çeken Aslan, “İnşallah planlarımızı daha sıkı bir şekilde yapıp kontrol edeceğiz. Gerekirse servis şoförleriyle ilgili eğitim aşamasından öncelik vereceğiz onlarında eğitilmesi, eğitimli servis şoförlerimizin olmasını sağlayacağız.” dedi.

“Okul inşaatlarımız hızla sürüyor”

Şu an itibariyle 17 okulun inşaat halinde olduğunu bunların bir kısmı 2019, bir kısmının ise 2020 yılında eğitim-öğretime geçeceğini belirten Aslan, inşatların tamamlanmasıyla az olan derslik sayısını rahatlatacağını söyledi.

“Sıtkı Türkoğlu’ndaki öğrenci yoğunluğu yeni yapılan okulla hafifletilecek”

Aslan, Sıktı Türkoğlu İlk ve Ortaokulu’ndaki öğrenci yoğunluğu ile ilgili sorulan soru üzerine şunları söyledi:

“O bölgede öğrenci yoğunluğumuz var, oradaki okul binamız eskidir. Önceliğimiz o binanın yenilenmesidir. Şu an Vatan İlkokulu bahçesinde 24 derslik bir okul inşaatımız bitmek üzeredir. Orası faaliyete geçtiğinde sıktı Türkoğlu öğrencilerini hafifletmiş olacak. Bundan sonraki aşamada tabi bizim ilk önceliğimiz Sıtkı Türkoğlu okulunun yenilenmesi olacak inşallah. İnşallah eğitim kalitesini yakalamak için hepimiz el birliğiyle çalışacağız ve ilçemiz için hayırlı işlere imza atmaya çalışacağız.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler