"Eğitime çok önem vermek gerekiyor"

"Eğitime çok önem vermek gerekiyor"

Karne dağıtım törenine katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, öğrencilere öğretilen birçok bilgi gereksiz kaldığı için öğretimin yanında eğitime de önem verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Bitlis'te 91 bin 257 öğrenci ile birlikte 5 bin 468 öğretmen ve yönetici bugün yarıyıl tatiline başladı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz'la birlikte merkez MNG Kargo İlkokulu ile Şükr-i Bitlis Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Vali Çınar, burada sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne dağıtımı sonrasında açıklama yapan Çınar, "İlimizde 91 bin 257 öğrenci karne aldı. Hepsine iyi tatiller diliyoruz.  Karneyi ve tatili hak ettiler. Eğlenmelerini tavsiye ediyoruz. Türkiye'de en çok kar alan bölge Bitlis'te bol bol kayak yapmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Yarıyıl tatili boyunca her gün 100 öğrenciye kayak yaptırılacağı bilgisini veren Çınar, "Gereksiz yere çocuklarımızı koşuşturuyoruz, yarıştırıyoruz. Gerçekten çocukluklarını rahat yaşatmıyoruz. Bu sınav ve ders baskısıyla çocuklarımız uzun yıllar perişan oluyorlar. Bununla ilgili sistemde bazı değişiklikler var ama bu daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Dolaysısıyla onlar çocukluklarını yaşamalı. Çocukluk haklarına saygı gösterilmeli. Onları topluma ve cemiyete hazırlamamız lazım. Çok bilgi, her şeyi bilmek fayda vermiyor. Birçoğu gereksiz kalıyor. Dolayısıyla öğretimin yanında eğitim kısmına çok önem vermek gerekiyor." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.