"Eğitime destek olmak toplumu şekillendirmektir"

"Eğitime destek olmak toplumu şekillendirmektir"

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir okula katkıda bulunan öğrenci velisi, eğitime destek olmanın toplumun geleceğini şekillendirmek olduğunu söyledi.

Bismil Atatürk İlkokuluna bir adet fotokopi makinası hediye eden öğrenci velisi Musa Çelebi, "Eğitime el atmak bir toplumun geleceğini şekillendirmektir." dedi.

Aldığı fotokopi makinasını Okul Müdürü Erhan Karagöz ve öğrencisinin sınıf öğretmeni Canan Acar'a teslim eden Musa Çelebi, eğitime yapılan hizmetlerin toplumun geleceğine şekil vermek olduğunu ifade etti.

Çelebi, "Özelikle eğitime destek çalışmaları, geleceğe sağlıklı ve bilinçli nesiler yetiştirmek açısından büyük önem arz ediyor. Eğitimin olmayan insanın modern dünyada bir değeri yoktur. Bizden sonra ki nesillerin, şimdikinden daha iyi eğitim alıp, daha iyi donatılmaları gerekiyor. Yüce kitabımız olan Kur’an-ı Kerim'in ilk ayetinin ‘oku’ emriyle başlaması okumanın, öğrenmenin ve eğitimin önemini gayet açık bir şekilde anlatılıyor. Eğitim ve öğretimi insanlık için olmazsa olmaz bir gerekesimindir. En büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız gençlerimiz ve onları şekillendiren öğretmenlerimizdir. Eğitime el atmak bir toplumun geleceğini şekillendirmektir." dedi.

Katkılarından dolayı öğrenci velisi Çelebi'ye teşekkür eden okul müdürü Karagöz, imkânı olan herkesin eğitime destek vermesi gerektiğini söyledi. (Hasan Gündüz-İLKHA)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.