Ek ödeme protestosu!

Ek ödeme protestosu!

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şubesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması, yıpranma payı ve sağlık kurumlarında kreş açılması konularıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklamayı Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu okudu.

 

“Emekli maaşlarında büyük mağduriyet yaşanmaktadır”

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının, sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından olduğunu belirten Ensarioğlu, “Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır.” dedi.

 

Sağlık kuruluşlarında kreş açılacak

Ensarioğlu, yıpranma payı konusunda çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü biliyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Sağlık Bakanlığı, kreş konusuyla ilgili olarak bir genelge yayınladı ve kreş bulunmayan sağlık kuruluşlarına kreş açılması talimatı verdi.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.