Ekipler kar ve soğuk havaya rağmen su arızasını giderdi

Ekipler kar ve soğuk havaya rağmen su arızasını giderdi

Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Umuttepe Mahallesi'nin su sorunu çözüme kavuşturuldu.

Türkiye’nin en soğuk yerleşim yerlerinden biri olan Çaldıran'a bağlı Umuttepe Mahallesi'nde ekipler su sıkıntısını giderdi.

Türkiye’nin en soğuk yerleşim yerlerinden biri olan Çaldıran’da su hatları ve sondajlar sık sık donmalardan dolayı arıza veriyor. Ekiplerin bazen günler süren uğraşısı ve zorlu mücadelesi ile onarılan hatlarla tekrar suyun verilmesi sağlanıyor. Çaldıran Umuttepe Mahallesi sakinleri de Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş’a ulaşarak, sondajlarının arızalandığını ve susuzluk çektiklerini belirttiler.

Kısa sürede arızalı sondaj yerine ulaşan İçme Suyu Daire Başkanlığı Elektrik Şube Müdürlüğü ekipleri sondaj arızasını yoğun kar yağışı ve aşırı soğuğa rağmen onararak Umuttepe Mahallesine yeniden suyun verilmesini sağladı.

Umuttepe Mahalle sakinleri, “Genel Müdür Ali Tekataş’a her zaman sosyal medya ve telefonlardan çok rahatlıkla ulaştıklarını ve sorunlarını ilettiklerini belirterek, ekiplerin yönlendirilmesi ve sorunu çözmeleri için ekipler yoğun çalıştı. Bizi susuzluktan kurtardı. VASKİ her an yanımızda bizleri yalnız bırakmıyor. Hem Genel Müdürümüze hem de emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ediyoruz” dediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler