"Ekmek nimettir ve yeri çöplük değildir"

"Ekmek nimettir ve yeri çöplük değildir"

​Türkiye'de günde 6 milyon ekmeğin israf edildiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu israfın büyük maddi kayba neden olduğunu söyledi.

Gaziantep’te merkez Şahinbey Belediyesi ekonomiye katkı ve israfı engellemek amacıyla hazırlattığı 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' kitabını vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor.

Şahinbey Belediyesi ekipleri Balıklı, Yeşil Su Parkı ile Elmacı Pazarı gibi noktalarda stantlar kurarak 3 gün boyunca geri dönüşüm konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptı. Vatandaşlara bayat ekmeklerle hazırlanabilecek yemek tarifleri, bilgilendirme broşürleri, not defteri ve sıvı sabun dağıtımı yapıldı.

Türkiye'de günlük olarak yaklaşık 6 milyon ekmeğin israf edildiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu israfın büyük maddi kayba neden olduğunu söyledi.

İsrafın önüne geçmek için kurum içerisinde bir ekip kurduklarını ve yapılan çalışmanın sonuncunda da bir kitap hazırlattıklarını belirten Tahmazoğlu, “İnsanlar yiyemeyeceklerinden fazla ekmek alıyorlar ve artan ekmekleri çöpe atıyorlar. Bu yanlış bir uygulamadır. Çünkü ekmek nimettir ve yeri çöplük değildir. Dünyada 1,5 milyar insan açlık ile boğuşurken temel gıda ekmeğin israf edilmesi doğru değildir.” dedi.

Tahmazoğlu, “Toplumumuzda özellikle son zamanlarda ekmeklerin çoğu çöpe gidiyor. Son rakamlara göre Türkiye'de günde 6 milyon ekmek çöpe gidiyor. Biz bu israfı önlemek ve geri dönüşüme katkıda bulunmak adına 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' tarifleri adında bir kitap hazırladık. Bu kitap içerisinde 56 çeşit yemek ve tatlı tarifi var. Kitabı vatandaşlarımıza kapı kapı dolaşarak dağıtıyor ve onlara geri dönüşüm hakkında bilgi veriyoruz. Amacımız vatandaşların bu kitaptan faydalanarak israfın önüne geçilmesine katkıda bulunmasıdır. Ekmeğin yeri çöplük değil, ekmeğin yeri sofradır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)  










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.