Ekonomi Bakanı Zeybekci oyunu kullandı

Ekonomi Bakanı Zeybekci oyunu kullandı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişi öngören anayasa değişiklikleri için Denizli'de oyunu kullandı.

Denizli'de, 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oylanacağı referandum için vatandaşlar oylarını kullanmaya başladılar.

Sabahın erken saatlerinde sandıklar kurulurken, vatandaşlar da seçme görevini yerine getirmek için sandık başına gittiler.

19 ilçede toplam 2 bin 149 sandığın kurulduğu il genelinde, 734 bin 996 seçmen gün boyu oy kullanacak.

Seçim güvenliğinin sağlanması ve rahatça oy kullanılabilmesi için il genelinde yaklaşık 3 bin polis görev yapıyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de eşi Ayşen Zeybekci, kızı Fatma, oğlu Atilla Zeybekci ile birlikte Pamukkale ilçesi Teknik Endüstri Meslek Lisesinde oyunu kullandı.

1177 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bakan Zeybekci, oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin kazanması temennisinde bulunan Zeybekci, "Hakikaten Türkiye için önemli, güzel bir gün. Öncelikle kampanya dönemi kazasız belasız bitti, hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. İnşallah bugün güzel geçer diye temini ediyorum. Hükümet sistemi ile ilgili bir oylama, güzel bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Ama sonuç ne çıkarsa çıksın inşallah yarın Türkiye'nin her yerinde, 80 milyon, 780 bin metrekarede huzur, birlik ve beraberlik, kardeşlik kazansın. Türkiye artık sağına, soluna, ardına bakmadan, koşarak o muasır medeniyetler hedefine doğru durmaksızın yoluna devam etsin istiyorum. Referandum kampanyası sırasında son derece medeni bir dönem geçirdik. Sonuçları itibariyle de siyasi partiler anlamında inşallah bir kabul olacaktır. Ülkem, milletimiz ve gelecek nesiller için en iyisi, en hayırlısı neyse o olsun. İnşallah da o olacak." dedi.

Zeybekci, açıklamalarının ardından binayı gezerek, sandık görevlilerine kolaylıklar diledi. Bakan Zeybekci beraberindekilerle okul önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra okuldan ayrıldı. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler