Ekonomide son 8 yılın en kötü dönemini yaşadık

Ekonomide son 8 yılın en kötü dönemini yaşadık

HAKSİAD 2. İş İnsanları toplantısının sonuç bildirgesinde, ekonomide son 8 yılın en kötü döneminin yaşandığına vurgu yapıldı.

Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) 14-17 Mart tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam'da düzenlediği 2. İş İnsanları Toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.

HAKSİAD, Genişletilmiş İcra Kurulu, Yönetim ve Şube Başkanları Toplantısıyla 2. İş İnsanları Toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. İstanbul Şube Başkanı Şeyhmus Korkmaz tarafından okunan sonuç bildirgesinde, Türkiye ekonomisinin  geçen yılın son çeyreğinde yaşanan Rahip Pastör Andrew Brunson krizi ile yüzde 3 oranında küçüldüğüne dikkat çekildi.

17 ilden yaklaşık 230 üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda üç gün boyunca çeşitli eğitim ve seminerlerin verildiğini belirten Korkmaz, ilk gün HAKSİAD Genel Başkanı Ramazan Azboy, HAKSİAD'ın misyonunu, vizyonunu ve kuruluşundan bu güne kadar derneğimizin yaptığı faaliyetleri siz değerli üyelerimize kısa bir konuşma ile açıkladı. Ayrıca ilk gün siz katılımcı ve sektör temsilcilerine tek tek söz hakkı verilerek yaptıkları işler hakkında kendilerini tanıtma fırsatı verildi." dedi.

"Ekonomide son 8 yılın en kötü dönemini yaşadık"

Korkmaz, "Malûmunuz Türkiye ekonomisi  geçen yılın son çeyreğinde rahip Pastör Andrew Brunson krizi ile küçülmeye başladı. Bu kriz sonucunda ekonomimiz 2018'in son çeyreğinde yüzde 3 oranında küçüldü. Sanayi de 2018 Ocak ayında geçen yılın Ocak ayına oranla  yüzde 7,3 geriledi. Şubat ve Mart aylarının bundan daha iyi olacağını sanmıyoruz. Son TÜİK açıklamasında, Türkiye'nin büyüme rakamlarıyla birlikte açıklanan kişi başına düşen milli gelir verileri, Gayri Safi Milli Hâsıla (GSYH)2018 2007 yılında 9 bin 656 dolar olan ortalama gelirin de altında bir seviyeye düşerek 9 bin 632 dolara düştü. Son 8 yıla baktığımızda en kötü dönemi yaşadık. Bu da yaşadığımız kriz ve kaos ortamından kaynaklıydı. 2008 yılındaki gibi kriz Türkiye'yi teğet geçmedi. Her ne kadar tablo içimizi açmasa da umarız seçimden sonra ekonomimizde düzelmeler olur." ifadelerini kullandı.

"Sektörlerimizle ilgili ticari iş birlikleri gerçekleştirildi"

Yaşanan ekonomik krizden üyelerinin en az zararla çıkması için bir dizi eğitimlerin verilmesini zaruri gördüklerini ifade eden Korkmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ekonomimizin bu durumda olduğunu bildiğimiz için sizlerin bu olumsuz ortamdan daha az bir zayiat hatta bu kriz ortamının kâra çevrilmesi için siz üyelerimize uzman olan eğitimciler tarafından eğitimlerin verilmesi gerektiğini düşündük. Elhamdülillah bugün itibari ile alanlarında uzman hocalarımızla, Kriz Yönetimi ve Önleyici Tedbirler, Müslüman Tüccar Nasıl Olmalı, Türkiye Ekonomisinin Dinamikleri, Patron ve Yöneticiler için Finans Yönetimi, Liderlik, KOSGEB KOBİ Destekleri, Hibe ve Teşvikler, Finansal İşlemlerin Anlaşılması başlıklarıyla seminerler gerçekleştirdik. Ayrıca, sektör başkanlarımızın öncülüğünde sektörlerimizle ilgili ticari iş birlikleri gerçekleştirildi. Çok sayıda iş ortaklıkları ve işbirlikleri oluştu. Daha fazla yatırım, istihdam kararları alındı."

"Ülke ekonomisinde söz sahibi olmak istiyorsak şirketlerimizi güçlendirmemiz gerekir"

Korkmaz, son olarak şunları kaydetti:

"HAKSİAD yönetimi olarak özelde Türkiye ekonomisinde, genelde dünya ekonomisinde söz sahibi olmak istiyorsak, öncelikle ülkemizin ve bulunduğumuzun ilin refah seviyesini de yükseltmemiz gerekiyor. Başta kendi şirketlerimizi güçlendirmemiz lazım. Diğer bir cihetle iş insanlarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Zira burada yaptığımız eğitimlerde buna yönelikti. HAKSİAD yönetimi olarak il başkanlarımızdan ve temsilcilerimizden büyük beklentilerimiz var. Buradan  bölgelerine illerine döndüklerinde bulundukları illerde başta bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarını ziyaret etmelerini bekliyoruz. Üye oluşturma ile ilgili büyük bir özveri ile çalışmalarınızı bekliyoruz. İleriki süreçte umarız bu çalışmalarımız meyvesini verecektir. Sektörel çalışmalarımızın ivedilikle oluşması ve Türkiye genelinde aktif edilmesidir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.