Ekonomik Güven Endeksi yüzde 12 arttı

Ekonomik Güven Endeksi yüzde 12 arttı

Ekonomik Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 12 arttı.

TÜİK, Mayıs 2016 Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, Ekonomik Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 12 arttı.

Ekonomik güven endeksi, tüketici ve üreticilerin genel ekonomik durumuna ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen bir bileşik endekstir.

Endeks, tüketici güven göstergesi ile mevsim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi (reel kesim), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ait normalleştirilmiş alt endekslerin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşuyor.

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 12 oranında artarak 73,46 değerinden 82,26 değerine yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, hizmet sektörü ve tüketici güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Hizmet sektörü güven endeksi Mayıs ayında 94,5 değerine, tüketici güven endeksi 68,75 değerine yükseldi. Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi bir önceki aya göre değişmeyerek 105,7 değerinde kaldı. İnşaat sektörü ve perakende ticaret sektörü güven endeksleri ise Mayıs ayında sırasıyla 79,18 ve 103,82 değerlerine geriledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler