Ekonomimiz halen güçlü bir seviyede

Ekonomimiz halen güçlü bir seviyede

​Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, buna rağmen ticaret hacminin ve ekonominin güçlü bir seviyede olduğunu vurguladı.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile beraberindeki AB'nin 24 ülke büyükelçisiyle bir araya geldi.

Tarihi Hışva Han’da Şimşek, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile beraberindeki AB'nin 24 ülke büyükelçisiyle bir araya gelen Şimşek, Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde ciddi sorunlar ortaya çıkmasına rağmen Türkiye'nin, ticaret hacminin iyi seviyede olduğunu belirtti.

Vali Ali Yerlikaya'nın da katıldığı toplantıda konuşan Şimşek, Gazianteplilerin Suriyeli mültecilere karşı gelecek  nesillere örnek niteliğinde çok önemli bir duruş sergilediğini, Suriye’den Gaziantep’e sığınan mültecilere halkın mülteci değil kardeş gözüyle baktığını ve AB ile gelecek nesillere örnek bir duruş sergilediğini ifade etti.

Şimşek, "Özellikle çocuklar olmak üzere sığınmacıları eğitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çocukları eğiterek geleceğimizi de kurtarabiliriz. Türkiye ve Avrupa Birliği'nin arasındaki ilişkiyi korumak bizim için çok önemli. Avrupa Birliği'ne bağlı kalmak Türkiye için öncelikli bir durumdur. Türkiye'nin de aynı şekilde, AB'den kopmamasının AB için iyi olacağını düşünüyorum." dedi.

Türkiye’nin çevresinde ciddi sorunlar olduğuna işaret eden Şimşek, "Türkiye’de zor günlerden geçiyor. Fakat ticaret hacmimiz çok şükür iyi seviyelerde. Ekonomimiz halen güçlü bir seviyede. Geçen birkaç yılda belirli zorluklar yaşadık, fakat artık duruma daha stratejik bir perspektifle yaklaşabiliriz. Türkiye yıllık 75 milyar euro ile büyüyor. Umuyoruz ki gelecek yıl tekrar düzlüğe çıkacağız. En önemli olan konu bu." ifadelerini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de Gaziantep'in Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu belirterek, "Terörizm sorunu gerçekten dünyanın büyük sorunu ve yok edilmesi gereken bir sorun. AB, Türkiye diyalogu çerçevesinde terörizmle mücadelede neler yapılacağını ele alacağız. Bizleri burada ağırladıkları için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Mesnetsiz haberlerle Türkiye piyasaları üzerinde oyunlar oynanıyor"

Şimşek, buradaki toplantının ardından da Şahinbey Belediyesi tarafından Şahintepe Mahallesi'nde yaptırılan Akşemsettin Parkı'nın açılışına katıldı.

Türkiye'nin yakın coğrafyasında sıkıntılar olduğunu, ancak iç ve dış bu şoklara karşı dün olduğu gibi bundan sonra da direnç gösterip medeniyet ve kalkınma yolunu sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye’nin çevresinde yaşanlara bu sorunlara rağmen dünya ile rekabette geri kalmayacağını belirten Şimşek, "Ülkemiz son bir kaç yılı gerçekten de zorlu geçen bir dönemi inşallah geride bırakıyor. Yakın coğrafyamızdaki sıkıntıların ister istemez, Türkiye'ye yansıdığı bir dönemi inşallah geride bırakacağız. Yine Türkiye'de özellikle son bir buçuk, 2 yıldır terör ve hain darbe girişiminin etkilerini inşallah geride bırakıyoruz. Zor bir dönem ve bu dönemde biz kenetlendik, bir olduk, beraber olduk ve ülke olarak başardık. Allah'ın izniyle bundan sonra Türkiye iç ve dış şoklara karşı nasıl yakın bir dönemde büyük direnç gösterdiyse bütün saldırılara karşı, bütün provokasyonlara karşı, bütün komplolara karşı büyük bir direnç gösterip başardıysa, bundan sonra da ülkemiz çok güçlü bir şekilde medeniyet ve kalkınma yolunda yoluna ilerlemeye devam edecektir. Türkiye dünya ile rekabette geri kalmayacaktır." dedi.

Türkiye üzerinde oyunlar oynanmadığı takdirde ülkenin çok daha hızlı ilerleyeceğini belirten Şimşek, şunları söyledi:

"Aslında Türkiye'nin üzerinde bu kadar oyun oynanmazsa, Türkiye'nin enerjisi, kaynakları ve terörle mücadeleye gitmesi kalmasaydı, bizi bu konuma sokmasalardı, Türkiye çok daha hızlı ilerleyecekti. Ama bütün bunlara rağmen Türkiye, güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Terörle mücadelede, hiç bir dönemde olmadığı kadar etkin, proaktif ve güçlü çaba içerisindeyiz ve  ortada başarı var."

Son bir kaç aydır yapılan mesnetsiz haberlerle Türkiye üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldığına işaret eden Şimşek, "Bakın, bu son zamanlarda batıda yapılan bir çok analiz, bir çok sunumlarda 'biz her şeyi denedik olmadı.' Ekonomi alanında bir çaba içindeler, bir provokasyon içindeler. Son bir kaç aydır da birçok mesnetsiz haberlerle, Türkiye piyasaları üzerinde oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Son dönemde piyasalardaki hareketlilik, liradaki bu değer kaybı, önemli ölçüde bu şekilde üretilen haberlerle ve yine provokasyonlarla ilişkilidir. Dediler ki 'Avrupa Birliği, müzakerelere son verecek’ vermediler. Çünkü Türkiye'nin önemi ortada. Stratejik bir perspektifle bakıldığı zaman Avrupa'nın da Türkiye'ye ihtiyacı var, Türkiye'nin de Avrupa'ya ihtiyacı var. Yine Türkiye'ye yaptırımlar gelecek, şu olacak, bu olacak' deniyor. Allah'ın izniyle Türkiye yanlış yapmadı. Türkiye her alanda bütün medeni ülkelerde olduğu gibi sorumlulukla hareket etti. Dolayısıyla, inanıyoruz ki bir ve beraber olursak, Türkiye bu oyunları da bozar, Türkiye bu sıkıntıları da aşar." şeklinde konuştu.

Şimşek, konuşmasının ardından açılışını yaptığı parkta dolaşıp halı sahada çocuklara top oynadı.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.