Ekrem İmamoğlu’ndan belediyenin tüm veri tabanını kopyalatma talimatı

Ekrem İmamoğlu’ndan belediyenin tüm veri tabanını kopyalatma talimatı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi.

31 Mart seçimlerine yapılan itirazların ardından oy sayımın bitmesiyle birlikte İBB Başkanlığı mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, ilk iş olarak Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalatma talimatı verdi.

İmamoğlu, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği talimatla belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dâhil edilerek 5 kişilik heyetle tüm İBB veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasını istedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, belediyenin kamu kurumu olduğuna dikkat çekerek güvenlik soruşturmasından geçmemiş, dışarıdan görevlendirilen kişilere verilen yetkinin, devlet güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Genelgenin, verilerin güvenliği ilkesini ihlal ettiği ve usulsüz olduğu belirtildi. Kopyalamanın kötü niyetli ve kullanıma açık olduğu, dışarıdan görevlendirilen kişilere yetki verilmesinin büyük risk taşıdığı da kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler