El Bab'ta hayatını kaybeden asker Adilcevaz’da toprağa verildi

El Bab'ta hayatını kaybeden asker Adilcevaz’da toprağa verildi

Fırat Kalkanı Harekâtında yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Bozarslan, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde toprağa verildi.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekâtında yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Bozarslan, memleketi Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde toprağa verildi.

Van'dan helikopterle Adilcevaz'daki Sukay Park alanına getirilen Bozarslan'ın naaşı binlerce kişinin katılımıyla tekbirler eşliğinde, Belediye Meydanı'ndaki tören alanına getirildi. Hayatını kaybeden Bozarslan'ın yakınlarını, asker ve vatandaşlar teskin etmeye çalıştı.

Cenaze namazı kılınan Bozarslan'ın naaşı helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Buradan da omuzlara alınan Bozarslan'ın naaşı Burhanlı Mezarlığına götürülerek defnedildi.

Burada konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İslam dünyasının çok zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek “Bu saldırıyı yaparlarken kendi çocuklarımızı da kandırarak, örgütler kurarak ve kendi yaptıkları yetmediği gibi bir de bunları üzerimize saldırıyorlar. Ama Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Bu hesap en adil ve kesin olandır. Hepimiz bunu göreceğiz. Bu sefalet ve perişanlık Cenab-ı Allah'ın izni ve yardımıyla çok yakın bir gelecekte sona erecek." dedi.

Çınar, medeniyet öğretmeye kalkan, bütün dünyayı sömüren ve bir cinayet örgütü haline dönüşmüş devletlerin, mafyanın kullandığı bütün usulleri hırsızlığı, gasp etmeyi, öldürmeyi ve bütün kötülükleri hiç utanmadan İslam alemi üzerinde uyguladıklarını vurguladı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.