Elazığ Kanatlı Barajı’nda çalışmalar devam ediyor

Elazığ Kanatlı Barajı’nda çalışmalar devam ediyor

Elazığ’da Bulanık Çayı üzerinde inşa edilen Kanatlı Barajı'nda çalışmalar devam ediyor.

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, Peri Nehri'nin yan kollarından Bulanık Çayı üzerinde inşa edilen Kanatlı Barajı’nda çalışmalar sürüyor.

DSİ tarafından inşa edilen Kanatlı Barajı'nın devreye girmesiyle Kovancılar ve Karakoçan ilçeleri sınırları dâhilinde kalan 19 yerleşim biriminde yaklaşık 71 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Tarlada ürün yetiştirmede suyun önemi ve sulama sisteminin seçimi, tarla bakımı kadar su imkânlarının değerlendirilmesi mevcut suyun en iyi şekilde kullanılması da çok önemlidir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle birlikte tarımın gelişmesine paralel olarak makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkânlarının oluşmasını sağlayacaktır. Diğer taraftan modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler