Elazığ merkezli PKK operasyonu: 10 gözaltı

Elazığ merkezli PKK operasyonu: 10 gözaltı

Sosyal medyada PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle Elazığ merkezli düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Elazığ merkezli Diyarbakır ve Karakoçan ilçesinde sosyal medyada PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle 10 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgüt propagandasını içeren paylaşımlar yapan ve örgüt lehine yasadışı eylem/gösteri arayışı içerisinde oldukları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik olarak 14 Şubat 2018 tarihinde Elazığ merkez ve Karakoçan ilçesi ile Diyarbakır ilinde tespit edilen adreslere yönelik gerçekleştirilen eşzamanlı operasyon neticesinde; 10 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Gözaltına alınan zanlıların adreslerinde arama yapıldığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller, örgütü simgeleyen bez parçası, örgütsel yayınlar ele geçirilirmiştir. Ayrıca operasyon kapsamında Karakoçan HDP ilçe binasında yapılan aramada, örgütün elebaşısı ile birlikte örgüt mensuplarının posterleri, örgütsel doküman ve dergiler ele geçirilmiş olup konu ile ilgili olarak tahkikat devam etmektedir.” (Murat Polat-İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.