Elazığ STK Platformundan eğitimcilere destek

Elazığ STK Platformundan eğitimcilere destek

Elazığ STK Platformu, eğitimcilere yapılan saldırılar ve öğretmene performans sistemi konuları hakkında basın toplantısı düzenledi.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından, eğitimcilere yönelik yapılan saldırılar ve öğretmenlere performans sisteminin getirilmesine karşı Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesi toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, öğrenci yetiştirmeyi amaç edinmiş insanları, bir öğrencinin not vermesiyle değerlendirilmesini doğru bulmadıklarını ifade ederek, “Kayseri’de Mehmet Aktaş öğrencisi tarafından darp edilerek öldürüldü. İzmir’de Ayhan Gökmen kurşunlanarak hayata veda etti. İzmir’de Rabia Sevilay Durukan öğrencisi tarafından bıçaklandı. Soruyorum, biz bunların önüne not vererek mi geçeceğiz. Dolayısıyla biz bu konuyla alakalı kesinlikle eğitimdeki öğretmenlerimize karşı uygulanan şiddeti kınıyor ve her konuda öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi yaptığı değerlendirmede, “Ortaöğretime geçiş sistemi ve okulların planlaması tam oturmamışken bakanlığın gündeme getirdiği performans değerlendirme sistemi en son kuracağı cümle olmalıdır. Biz geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimizin bu anlamda zarar gördüğünü, eğitimde de başarıyı yakalamamızın mümkün olmayacağını düşünerek performansa hayır diyoruz. Ve öğretmenlere yönelik şiddet konusunda da yasal bir düzenleme yapılması için imza kampanyası başlattık.” dedi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.