Elazığ Umut Kervanı 300 aileye yardımda bulunacak

Elazığ Umut Kervanı 300 aileye yardımda bulunacak

Umut Kervanı Vakfı Elazığ şubesi, Ramazan ayında 300 aileye yardımda bulunacağını açıkladı.

Umut Kervanı Vakfı bünyesinde Elazığ’da hizmet yürüten Umut Kervanı Gıda Bankası ihtiyaç sahibi 300 aileye Ramazan ayında yardımda bulunacağını açıkladı.

Umut Kervanı Gıda Bankası Elazığ temsilcisi Yavuz Öner, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Ramazan ayı bereket ayıdır. Bu gerek ibadi, gerek manevi, gerekse maddi olsun. İnsanlar genelde Ramazan ayını bekliyor, bütün hayırlarını bu ayda yapıyorlar. Bunun diğer aylara yayılması daha da makbuldür. Vatandaşlar içleri daha rahat olduğu için bu ayda yapıyorlar yardımlarını. Ramazan gelmeden önce birçok yoksul aile bize müracaat etti. Bizler de kayıtlarını yaptık inşallah yüzlerce aileye ulaşmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“ Bizim yoksullara yardım yapabilmemiz için hayırseverlerin hayır yapmaları lazım.”

Bu Ramazan ayında daha çok aileye yardım yapabilmeleri için hayırseverlerin daha çok hayır yapmaları gerektiğini belirten Öner, “ Bu insanlara yardımın ulaşması için hayırseverlerden yardımın gelmesi lazım. Biz de Elazığ Umut Kervanı olarak bütün hayırseverlerden hayırlarını gerek kumanya olarak gerekse de maddi olarak bekliyoruz. Allah ayette diyor ki: ‘ Ey iman edenler kazandıklarınızı ve sizler için yerden çıkardıklarımızın iyisinden verin.’ Onun için buna dikkat etmemiz lazım. Genellikle kullanılmayan, giyilmeyen atılacak seviyede olan elbiseleri vermeyelim. Çünkü Allah için iyisini verirsek o bize daha iyisini verecektir. Kumanyalarımız 70 ile 100 TL arasında değişiyor. Hayırseverler gelip kendi kumanyalarını da hazırlayabilirler. İsteyenler için 150 TL’ye kadar kumanyalarımız var. Hayırseverlerden yardımlarını bekliyoruz.

Ne kadar çok yardım gelirse o kadar aileye ulaşabileceklerini belirten Öner, hedeflerinin en az 300 aileye yardım etmek olduğunu belirtti. (Ebubekir Yavuz - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.