Elazığ’da 50’ler Çarşısı'nda saklanan hırsız 40 bin TL değerinde telefon çaldı

Elazığ’da 50’ler Çarşısı'nda saklanan hırsız 40 bin TL değerinde telefon çaldı

Elazığ’da, bir pasajda saklanıp güvenlik görevlisini darp eden hırsız, süpürge fırçasıyla kırdığı vitrinden 40 bin TL değerinde telefon çaldı.

Elazığ’ın Gazi Caddesi üzerinde bulunan 50’ler Çarşısı'nda, telefoncu esnafın bulunduğu pasaja hırsız girdi.

Pasajın kapanış saatlerine yakın zamanda içeride saklanarak bekleyen hırsız, 01.40 civarında harekete geçerek ilk önce içeride güvenliği sağlamak için bulunan görevliyi darp etti.

Hırsız daha sonra, Onur Sekman adlı esnafın dükkânının vitrinlerini kırarak, içeride bulunan telefonları elindeki torbaya doldurdu.

“Yaklaşık 48 saat geçmesine rağmen gelişen bir durum yok”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sekman, “03.20 sıralarında bana gelen telefonla iş yerinin açıldığı, kapının kırıldığı anlatıldı. Olay yerine geldim. Vitrin dışarıdan kırılmıştı. İçeri girdiği gibi güvenlikçiyi darp etmiş ve bulduğu fırça ile vitrini kırmış. Güvenlikçi darp edildikten sonra müdahale edecek hali kalmamış, videolarda belli oluyor. Güvenlikçinin kolundan tutup benim dükkânın önüne geliyor ve bu dükkânın açılacağını söylüyor. Neden benim dükkân olduğunu bilemiyoruz. Güvenlikçinin yanında vitrinleri kırıyor. Elinin yetişebildiği telefonların hepsini alıyor, elindeki torbaya koyup gidiyor. Hırsız pasajda saklanarak içeride kalabilmiş. Çıkışlar kapalı oluğundan dolayı güvenlikçiyi tehdit ederek kapıyı açmasını istiyor. Kapılar açılınca elini kolunu sallayarak gidiyor.” dedi.

Sekman,“Ardından güvenlikçi yani tam olarak yetkisini de bilmiyoruz. Pasajda bulunan arkadaşlar hizmetli olduğunu söylüyorlar. Hırsız gittikten sonra boğuşma esnasında kaybettiği telefonunu buluyor ve polisi arıyor. Ben olay yerine vardığım zaman memur arkadaşlar buradaydı, gerekli incelemeleri yaptılar. Kamera kayıtlarını aldılar. Kişinin görüntüleri yarım yamalak da olsa elimizde. Görüntüler emniyetten gelen arkadaşlara teslim edildi. Yaklaşık 48 saat geçmesine rağmen gelişen bir durum yok. Olay sonrası yapılan tespitlere göre yaklaşık 40 bin TL zararımız bulunmaktadır. Sitenin düzenli açılıp kapanmayışından dolayı, silahlı bir güvenliğin olmayışından dolayı, site yönetiminden, polis memurlarından gelecek haberden sonra şikâyetçi olacağız.” ifadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler