Elazığ'da 71 öğrenci hafızlık icazetini aldı

Elazığ'da 71 öğrenci hafızlık icazetini aldı

​Elazığ'da müftülük bünyesindeki hafızlık kurslarında eğitim gören 71 öğrenci, mezun olarak icazet aldı.

Elazığ Müftülüğünün hafızlık kurslarında eğitim görerek mezun olan 71 öğrenci için icazet töreni düzenlendi.

Mevlana Camii'de düzenlenen törene Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, öğrenci ve velileri katıldı.

Törende konuşan Vali Kaldırım, hafızların "Kur'an bülbülleri", Kur'an-ı Kerim'in de kelamların en güzeli olduğunu ifade etti.

Kaldırım, "Kur'an-ı Kerim, Allah Teala'nın bize hitap ettiği, bize en güzel şekilde insan olmayı öğrettiği, insan-ı kamil olmayı öğrettiği ve eşref-i mahluk olarak yarattığı insanın ne şekilde davranması gerektiği ve nasıl kendine, ailesine, topluma, insana ve bütün canlılara faydalı olması gerektiğini en güzel şekilde birinci ağızdan direkt olarak bize aktardığı bir kelamdır. Kur'an-ı Kerim'de en çok geçen öğütlerden bir tanesi de 'Tefekkür etmez mi siniz, düşünmez mi siniz, akletmez misiniz?' Onun yanında da sürekli olarak iyilik yapmayı, hayırlı insan olmayı, ahlaklı olmayı, erdemli olmayı ve Peygamberimizin hadisinde geçtiği gibi 'insanların en hayırlısı insana faydalı olandır.' İnsanı bir kamil olarak yetiştirip insanlığa, tüm varlıklara faydalı olmayı öğütlüyor." dedi.

Müftü Sarıkaya da törende yaptığı konuşmada, Müftülük olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Sarıkaya, "Bizim halka yönelik çalışmalarımız var. Evinde ev hanımı olmuş veya emekli olmuş kardeşlerimiz, il genelinde toplam 6 bin kardeşimiz, genelde hanım efendiler, yine C grubu Kur'an kurslarında eğitim görmektedir. İl genelinde 4-6 yaş aralıklarında 433 öğrenci eğitim almaktadır. Bugün ise 28 bayan, 43 erkek olmak üzere 71 tane hafızımız mezun olmuştur. Ülkemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 Konuşmaların ardından mezun olan hafız ve hafizelere icazetleri takdim edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler