Elazığ’da “Bilim Atölyesi” açıldı

Elazığ’da “Bilim Atölyesi” açıldı

Elazığ'da İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Merkezinde "TÜBİTAK 4003 Bilim Merkezi Destek Programı" kapsamında kurulan "Bilim Atölyesinin" açılış töreni düzenlendi.

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Gül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılışın ardından bir değerlendirme yapan Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Bilim Merkezine TÜBİTAK’tan 3 milyon TL değerinde proje karşılığında kaynak sağladığını ifade etti.

Gül, “Bunun birinci dilimi olan 680 bin TL kaynakla şu an içerisinde bulunduğumuz yeni üniteler yapılmış durumdadır. Bu birimlerin içinde büyük bir denge tüneli de yer almaktadır. Aynı zamanda daha önce başka bilim merkezlerinde yapılmayan ve bulunmayan farklı üniteler de yer almaktadır. Bütün Elazığlıları ve öğrencilerimizi burayı gezmeye davet ediyorum.” dedi.

Bilim merkezlerinin Türkiye’de 5 tane olduğunu ve bunlardan birinin Elazığ’da bulunduğunu belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ise “Bilim Merkezlerinden 4’ü büyükşehir belediyelerinde bir tanesi ise Elazığ İl Özel İdaresi bünyesinde bulunmaktadır. Bugün Bilim Merkezimize yeni bir atölye daha açıyoruz. TÜBİTAK ile yaptığımız proje işbirliğinden sonra bir kısmı sadece Elazığ’da olan üniteleri merkezimize kazandırmış olduk. Öğrencilerimizin kitap ve kâğıt üzerinde göremedikleri veya teorisini görüp uygulamasını hayal edemedikleri konuları burada tepkimelerle, deneylerle ve makinelerin gücü ile onlara göstermeye çalışıyoruz. Bu da Elazığ’ın eğitimine ve bilimine çok ciddi katkı sağlıyor.” diye konuştu. 

Bilim Merkezi Proje Sorumlusu Dila Okubay ise Bilim Atölyesinin kurulması için “TÜBİTAK 4003 Bilim Merkezi Destek Programı” kapsamında yaklaşık 3 milyon TL kaynak kullanılacağını, bu kaynağın ilk dilimi ile 15 serginin açılışının gerçekleştirildiğini kaydederek, bütçenin kalan kısmı ile 2 yeni atölyeyi daha hayata geçirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından davetliler merkeze yeni kazandırılan üniteleri gezerek ilgililerden bilgi aldılar.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler