Elazığ'da çöpten ekmek toplayan aileye yardım eli uzandı

Elazığ'da çöpten ekmek toplayan aileye yardım eli uzandı

Elazığ Umut Kervanı, çöpten ekmek toplayarak yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileye ulaşarak yardımda bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Elazığ'da çöpten ekmek toplayarak yaşam mücadelesi veren Suriyeli mağdur aileye ulaşan Umut Kervanı, ilk etapta aileye gıda ve ev eşyası yardımında bulundu.

Yarıma muhtaç aileleri tespit etmeye çalışan Umut Kervanı, kentte çok zor şartlarda yaşayan ve çöpten ekmek toplayarak karınlarını doyurmaya çalışan 7 nüfuslu Suriyeli bir ailenin olduğunu tespit etti.

Söz konusu aileye, mahallelilerin yardımıyla ulaşan Umut Kervanı, ailenin büyük bir imkânsızlık içinde yaşadığını gördü.

Hayırseverlerin bağışladığı yardımları aileyi ziyaret ederek ulaştıran Elazığ Umut Kervanı Temsilcisi Hakkı Yılmaz, "Dün tespit ettiğimiz Suriyeli 6 nüfuslu ailemiz vardı. Çöpten ekmek topladıklarına şahit olduk. Vicdanımızı sızlatan bir olaydı. Evlerine gelip yerinde tespit ettikten sonra hayırsever kardeşlerimizin ulaştırdığı gıda kolisini, sebze ve meyveleri ile ev eşyalarını kendilerine teslim ettik. Ailemizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Rabbim hayırsever kardeşlerimizden razı olsun İnşallah. Bu noktada daha fazla aileye ulaşmak için hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.