Elâzığ’da engelliler ürünlerini sergiledi foto

Elâzığ’da engelliler ürünlerini sergiledi foto

Elâzığ’da Engelliler Haftası nedeniyle, engelliler ve yakılarının yaptığı ürünler sergilendi.

Elâzığ’da Engelliler Haftası nedeniyle engelliler, ruh hastaları ve ailelerinin yaptığı ürünler sergilendi.

Segi hakkında bilgi veren Elazığ Ruh Sağlığı Merkezi yetkililerinden Hilmi Körükçü, “Engelliler Haftası için buradayız.10-16 Mayıs Engelliler Haftasında, bakanlık ve kuruluşların ortak düzenlediği bir sergi olayı var. Biz ruh sağlığı hastanesini temsilen geldik. Burada ürettiğimiz malzemeleri psikiyatrik tedavi gören arkadaşlar üretiyor. Buradan elde edilecek gelirlerle malzeme alıp tekrar hastalarımız için bir nevi rehabilitasyon maksatlı işler yürütüyoruz. Daha önce 8-10’a yakın sergimiz oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile ilk defa böyle ortaklaşa bir program düzenledik. İlgi ilk gün yoğundu. Üç günlük bir program düşünüyoruz. Yarın sonlanacak sergideki  ürünlerimizin çoğu satıldı. Senede iki sergimiz olacak. yakında Eğitim ve Araştırma Hastanesinde farkındalık yaratmak amaçlı tekrar bir sergi daha açacağız. Ruh Sağlığı Merkezi hatalarının ürettiği ürünlerde kullanılan malzemeler gerçekten çok iyi. Arkadaşların uzun süreli bir gayretle ve alın teriyle ürettiği malzemeler.” şeklinde konuştu.

Elazığ Ruh Sağlığı Merkezi şizofren hastalığı sergi sorumlularından Eren Zorda ise, “Sergideki ürünler engelli ve aileleri tarafından yapılmaktadır. Açılan kermes üç gün geçerlidir. Dün başladı bugün ikinci gün yarın da bitiyor.” dedi.

Vedat Ergün; “Elazığ Şizofrenler Derneğinin projesi kapsamında hazırladığımız Engelsiz Yaşam  projemizi İç İşleri Bakanlığına verdik. 84 bin liraya yakın bir bütçesiyle Projemizde çömlek yapımı ve çömlek boyama eğitimi, ayrıca hasta yakınlarına yemek yapma eğitimi ve yoga dersleri vermekteyiz. Projemizde bu çömleklerin yapımında hastalarımızın rehabilitasyonu ve tedavisinde faydalı olabilecek eğitimler verilmekte. Bunların faydasının olduğu hakkında  uzmanlar tarafından bilgi alındıktan sonra yapıyoruz.” diye konuştu.

Down sendromu hastası Alperen Aydın ise;” Biz burada çok güzel pastalar, poğaçalar, börekler yapıyoruz. Burada iş yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.