Elazığ'da gençlerin Ramazan heyecanı

Elazığ'da gençlerin Ramazan heyecanı

Elazığ YENİ İHYADER tarafından organize edilen iftar programı, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından coşkuyla karşılandı.

Elazığ'ın Ulukent Mahallesi'nde YENİ İHYADER tarafından gerçekleştirilen iftar programı, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından büyük bir ilgi gördü. Büyük bir heyecanın gözlendiği bu gibi etkinliklerin, önümüzdeki Ramazanlarda da daha sık bir şekilde gerçekleştirileceği dile getirildi.

11 ayın sultanı olan Ramazan ayında kardeşliğin, sevginin, paylaşmanın, huzurun ve bereketin bolca yaşandığı; kötülüklerden arınmanın ve kurtuluşa ermenin fırsatını yakalayan gençlerin, böylesi programlara daha çok ihtiyaçlarının olduğu gözlerden kaçmadı.

Kaynaşmaya ve paylaşmaya zemin hazırlayan bu güzel günleri değerlendiren gençlerden Ahmet Said Ünlü duygularını şu ifadelerle dile getirdi; "Futbol sahasında iftarımızı yapıp namazımızı kıldık. Yemeklerle karnımızı doyurduk. Ramazan ayıyla birlikte paylaşmayı öğrendik. Oruç, bizlere ihtiyaç sahiplerini hatırlatıyor, nefsimize hâkim olmayı öğretiyor."

"Ramazan ayı ile birlikte sofralarımız bereketlenir"

Ramazan ayını uzaktaki arkadaşlarıyla buluşabilme fırsatı olarak değerlendiren Abdullah Polat, "Ramazan ayı ile birlikte sofralarımız bereketlenir ve sofradakiler paylaşılır. Misafirlerimiz evimize iftar açmaya gelir ve yemeklerimiz bereketlenir. Ramazan ayında daha sık bir şekilde bir araya gelebiliyoruz ve yemeklerimize daha fazla bereket giriyor." dedi.

Günahlardan uzak durmamız gerektiğini ifade eden Tahir Özgünoğlu ise, "Ramazan ayında kötülüklerden uzak durmalıyız ve günah işlememeliyiz. Kimseye kötülük etmemeliyiz. Bu tür etkinliklere de davet edildiğimizde icabet etmeliyiz." şeklinde konuştu,

İftar programı yapılan dua ile son bulurken, yatsı ezanının okunmasıyla birlikte teravih namazı için hep beraber camiye gidildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler