Elazığ'da İHA eğitimi başladı

Elazığ'da İHA eğitimi başladı

GAP İHA Uçuş Akademisi tarafından Elazığ'da İHA eğitimi başladı.

Elazığ'da GAP İHA Uçuş Akademisi tarafından İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanma eğitimi başladı.

En az 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen İHA eğitiminin 4'üncü etabı başladı. İlk olarak 2016 yılında gerekli şartların sağlanmasıyla başlayan eğitimler devam ediyor.

Hobi amacıyla bu eğitimi alanların yanı sıra birçok kişi işi gereği bu kursa katılıyor. Eğitimin ardından gerekli izinlerin alınması sonucu katılımcılar sorunsuz bir şekilde İHA kullanabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren GAP İHA Uçuş Akademisi Eğitmeni Sefa Kaya, "Bugün bizim eğitimlerimizde anlatacağımız dersler ticari olarak havadan görüntüleme hizmetleri yapanlar için gerekli, zorunludur. Eğitim 2 gün sürüyor. İlk gün teorik eğitim veriliyor, ikinci gün bakım-onarım ve uçuş dersleri veriliyor. Bu sayede öğrencilerimiz hem teorik hem de uygulamayı aynı anda yapmış oluyor. Bu eğitimi Elazığ'da yaklaşık bir yıldır yapıyoruz. Bu eğitimle beraber toplamda 120 pilot yetiştirmiş olacağız. Bu kurslar için en az 20 kişi olması gerekiyor. İki belge veriyoruz. Biri sertifika, biri de ehliyet. Bu sertifikayı aldıktan sonra gerekli izinleri aldıktan sonra Türkiye'nin her yerinde uçuş yapabilirler." dedi.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.