Elazığ'da Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Elazığ'da Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehid olması nedeniyle Elazığ İzzetpaşa Camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Elazığ İHH Şube Başkanı Metin Kılıç, Muhammed Mursi’nin şehadetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mısır'ın ilk ve tek meşru Cumhurbaşkanı Mursi'nin, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmallerin ardından dün şehid olduğunu hatırlattı.

Kılıç, “Mursi, 17 Haziran'daki duruşmada haksız suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehid edilmiştir. Mursi’nin şehadeti sadece ailesini ve dava arkadaşlarını değil tüm İslam dünyasını yasa boğmuştur. Mısırda unutulmuş zulmü bir kez daha gündeme getirmiştir. Mursi’nin 6 yıllık tavizsiz mücadelesi ve şehadeti bir kez daha göstermiştir ki Mısır'da direniş ve mücadele devam etmektedir. Son bir asırdır zalimlere ve emperyalistlere karşı savaşan Mısır halkı, tüm sinmiş görüntüsüne rağmen şehidler vermeye ve halen ayakta olduğunu haykırmaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Kılıç, “Siyonizm’in bekçiliğini yapan Mısır cuntası, batıdan ve özellikle Trump yönetiminden aldığı destekle ülke içinde her türlü hukuksuzluğu ve cinayeti işlerken, Mursi’nin şehadeti bu hukuksuz rejimin ve dış destekçilerinin bölgesel projelerinde yeni bir aşamaya geçtiklerinin işaretidir. Hapiste bile olsa bir liderin varlığı, dengelerin her an değişebileceğini Ortadoğu’da emperyalistlerin planını bozabilecek bir riski barındırmaktaydı. Yaşananlar göstermiştir ki içeriden çıkma gibi küçük bir ihtimal olsa bile, cunta ve onun destekçileri Mursi’nin ve onun liderlik ettiği Müslüman kadroların potansiyeli ile yüzleşmekten hala korkmaktadır." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.