Elazığ’da Şeyh Said’i anma etkinliği

Elazığ’da Şeyh Said’i anma etkinliği

Elazığ Palevi Der tarafından Şeyh Said’i anma ve anlama etkinliği düzenledi.

Elazığ’da hayırlı hizmetlerini sürdüren Palevi Der tarafından düzenlenen Şeyh Said’i anma ve anlama etkinliği vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak Aziz Aktan Hoca’nın katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra konuşan Aziz Aktan Hoca, Şeyh Said’in kıyamının tarihte anlatıldığı gibi bir Kürt isyanı değil, İslamî bir hareket olduğunun bilinmesi gerektiğini  vurgulayarak, “Kürdistan coğrafyasının Müslüman olması sebebi ile Şeyh Said çalışmalarına buradan başlamıştır. Şeyh Said bu davada yalnız değil, birçok âlimin desteği ile başlamıştır İslamî tebliğ çalışmalarına.  Bu hadisenin belgeleri devlet arşivinde kilit altındadır. Biz bunların açılmasını istiyoruz.” dedi.

Şeyh Said’in kıyamı içeride bir Kürt isyanı, dışarıya ise bir İslam hareketi şeklinde gösterildiğini belirten Aktan Hoca, “Böylece bütün yardımlar engellenmek istenmiştir. Ankara hükümeti Şeyh Said’i bir engel olarak görüyordu.  Çünkü Şeyh Said Efendi İslam’a bağlı ve toplumun önderi bir konumdaydı ve asla taviz vermeyeceğini biliyorlardı. Laiklerin pek çok İslam kuralını değiştirdiği, azıcık düşünen ve aklı olan hiç kimseye gizli değildir. Vücuttaki başın hükmü ne ise halife de odur. Halifelik kaldırılınca, bunun için kıyama kalktılar. Şeyh Said Efendi sadece doğu ve güneydoğu için değil, bütün ülke için kıyam etti, hilafet için kıyam etti.” ifadelerini kullandı. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler