Elazığ’da STK’lardan 15 Temmuz açıklaması

Elazığ’da STK’lardan 15 Temmuz açıklaması

Elazığ’da Sivil Toplum Kuruluşları 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Elazığ’da faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Öğretmen evinde gerçekleştirilen basın açıklamasını Elazığ STK Platformu Sözcüsü İbrahim Türkoğlu yaptı.

15 Temmuz’un darbe değil işgal girişimi olduğunu söyleyen Türkoğlu, “15 Temmuz 2016 gecesinde ülkemiz hain bir darbe kalkışması ile işgal girişimine maruz kalmış Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz azimli ve inançlı bir mücadele sergileyerek milli iradeye sahip çıkmıştır. Bu süreçte milletimiz ağır ve acı kayıplara uğramış 250 şehit verilerek 2 bin 196 gazisi ve sayısız vatan evladının çabasıyla işgal girişimi önlenmiştir.” dedi.

Dış güçlerin kontrolünde FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu belirten Türkoğlu, “O karanlık gecede din istismarı ve takiye fanusuna saklanmış dış güçlerin kontrolündeki FETÖ, devletimizi ele geçirmeye, milli irademizi tahakküm altına almaya çalışmıştır. 15 Temmuz'daki karanlık geceyi 81 ilde verilen mücadele aydınlattı. Milletimizin milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında darbecilerin silahları, tankları ve uçakları hiçbir işe yaramamıştır. Meydanlara çıkan halkımız dünyaya tanka karşı yumrukla ayakta duran tek millet olmuştur” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama sonrası sivil toplum kuruluşları temsilcileri 15 Temmuz ile ilgili görüşlerini paylaştı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler