Elazığ'da Umut Kervanı Gıda Bankası açıldı

Elazığ'da Umut Kervanı Gıda Bankası açıldı

Umut Kervanı Yardım Platformu bünyesinde Elazığ'da Umut Kervanı Gıda Bankasının açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eden Umut Kervanı Yardım Platformu bünyesinde Elazığ'da Umut Kervanı Gıda Bankası açıldı.

Açılışa HÜDA PAR Elazığ il Başkanı Yusuf Yüksel, Yeni İhya, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Mustafa Yılmaz, Umut Kervanı Gıda Bankası Elazığ Temsilcisi Yavuz Öner, İttihad'ul Ulema Avrupa Başkanı Molla Abdülkadir Aydın, Salıbaba Mahallesi Muhtarı Mehmet Hacı Güneş ve davetliler katıldı.

Salavatlar eşliğinde gerçekleştirilen açılışta konuşan Umut Kervanı Gıda Bankası Elazığ Temsilcisi Öner, derneği açmadan önce de yardımlarına devam ettiklerini söyledi.

Öner, "Bu yardımları daha iyi bir şekilde, kurumsallaşarak devam ettireceğiz. Bu sayede yılda en az 300 aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Rasulullahın 'Hayra vesile olan hayrı yapmış gibidir.' hadisinin müjdesiyle bu yardımları yapıyoruz. Biz hayırseverlerle fakirler arasında bir köprüyüz. Yardımlarımızı kategoriler şeklinde yapıyoruz. Gıda, elbise ve ayakkabı gibi yardımlarda bulunacağız inşallah." dedi.

İttihad'ul Ulema Avrupa Başkanı Molla Aydın ise bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu işler esnafın ve duyarlı kardeşlerimizin yardımlarıyla olur. Burada kimsesizlerin, yoksulların, aç olanların, Müslümanların dertleriyle dertlenmek elbette ki Müslümanların taşıyacağı bir sorumluluktur. Peygamber Efendimiz 'Müslümanların dertleriyle dertlenmeyenler Müslümanlardan değildir.' demiştir. Buranın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. (Ebubekir Yavuz-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.