Elazığ'da Yemen halkıyla dayanışma programı

Elazığ'da Yemen halkıyla dayanışma programı

Elazığ'da "Mazlum ve Mustazaf Yemen Halkıyla Buluşma" programı düzenlendi.

Elazığ'da "Yemen'e sahip çık" sloganıyla "Mazlum ve Mustazaf Yemen Halkıyla Buluşma" adlı program gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahi ve ezgiler seslendirilerek, Yemen halkı için dualar edildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, küresel emperyalizmin, eline geçirdiği fırsatları değerlendirerek, İslam ülkelerini yağmalamaya çalıştığını söyledi.

Şirin, "Biz Yemen'in kurtuluşunu konuştuğumuz an Mekke'nin de Medine'nin de kurtuluşunu konuşacağız. 'Selamlar olsun sana Mekke, selamlar olsun sana Medine! Hürsün, özgürsün artık!' diyeceğiz. İmam Humeyni'nin, 'Ey dünya Müslümanları, İslam'ın yardımına koşun. Ey dünya Müslümanları, kendi topraklarında zülüm altında inleyen mazlumların yardımına koşun. Ey dünya Müslümanları, hükümleri ayaklar altına alınan Kur'an'ın yardımına koşun. Ey dünya Müslümanları, Filistin'in, Kudüs'ün yardımına koşun.' ifadeleri ve çağrısı, şu anda Yemen konusunda bizler için geçerli olan bir çağrı niteliğindedir." dedi.

NATO ile siyonist terör çetesi, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Ensarullah'ın karşısına geçeceğini belirten Şirin, emperyalist güçlerin bu gruba karşı cephe açacağını kaydetti.

"Yemen'deki savaşın mezhep ve ülke savaşı olmadığını" sözlerine ekleyen Şirin, "Onlar zaten Filistin'i, Kudüs'ü özgürleştirmek için ayağa kalktılar, midelerini doldurmak için değil. İslam ümmeti zillet altında kalmasın; Amerikan'ın, İngiliz'in, Fransız'ın, NATO'nun bayrakları İslam beldelerinde olmasın, İslam toprakları yağma edilmesin, talan edilmesin, çiğnenmesin diye. İslam beldeleri Amerikan donanmalarıyla, Amerikan karargahlarıyla, Amerikan üstleriyle, Amerikan radarlarıyla dolmasın diye ayağa kalktılar. Biz Şii'siyle, Sünni'siyle, Türk'üyle, Kürd'üyle, Arap'ıyla, Fars'ıyla ümmetiz, biz direnişiz." ifadelerini kullandı.

Programa; HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler