Erciş'te ele geçirilen bomba yüklü kamyona ilişkin Valilikten açıklama

Erciş'te ele geçirilen bomba yüklü kamyona ilişkin Valilikten açıklama

Van Valiliği tarafından Erciş İlçe Belediye binası önünde park etmiş halde bulunan bomba yüklü kamyona ilişkin açıklama yapıldı.

Van Valiliği, Erciş İlçe Belediye binası önünde park etmiş halde bulunan bomba yüklü kamyona ilişkin yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ton amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba düzeneği kurulduğunu tespit edildiğini belirtti.

Açıklamada, Van-Ağrı Karayolu üzerindeki Erciş Belediyesine ait yeni hizmet binası önünde, kasasında bomba düzeneği kurulu, çalışır ve terk edilmiş vaziyette bırakılmış bir kamyon bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada kamyon kasasında yapılan detaylı incelemelerde; bin litrelik su tankında yaklaşık bir ton, 11 adet her biri 240 kilogramlık jelikan bidonlar içerisinde 2 bin 640 kilogram ve yine 6 adet her biri 50 kilogramlık çuvallar içerisinde 300 kilogram olmak üzere, toplam 3 ton 940 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba düzeneği kurulduğunun belirlendiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ele geçirilen düzenek, bomba imha uzmanı ekipler tarafından iptal edilerek incelenmek üzere muhafaza altına alınmış olup, kamyon kasasındaki yüklü miktarda patlayıcı madde ise güvenli bölgeye taşınarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Belediye binası önünde görev yapan polis unsurlarına yönelik olduğu değerlendirilen olayda kullanılan kamyonun, seyir halindeyken önü kesilerek bölücü terör örgütü mensuplarınca gasp edildiği ve üzerine bomba düzeneği ve patlayıcıların yüklendiği anlaşılmış olup, olayın faillerini yakalamaya yönelik başlatılan çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.”

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler