Elektrik depozitosuna el konulduğunu iddia eden vatandaştan Dicle EPSAŞ'a tepki

Elektrik depozitosuna el konulduğunu iddia eden vatandaştan Dicle EPSAŞ'a tepki

Adına sadece 4 gün kayıtlı kalan elektrik abonesinin borcu olduğu gerekçesiyle depozitosuna el konulduğunu ileri süren bir kişi DEDAŞ'a tepki gösterdi. Dicle EPSAŞ yetkilileri ise yapılan işlemin mevzuata aykırı olmadığını savundu.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde ikamet eden Faris Kovan, adına sadece 4 gün kayıtlı kalan elektrik abonesinin "borcu var" denilerek daha önceden yatırmış olduğu depozito ücretine Dicle EPSAŞ tarafından konulduğunu iddia etti. İddialara ilişkin açıklama yapan Dicle EPSAŞ ise yapılan işlemin mevzuata aykırı olmadığını savundu.

21 Kasım’da kendi adına aldığı elektrik aboneliğini 25 Kasım’da iptali için Dicle EPSAŞ Mardin İl Müdürlüğüne başvuruda bulunduğu söyleyen Kovan, aradan geçen birkaç gün sonra ikamet ettiği evin elektriğinin kesildiğini söyledi.

"Borcu vardır' denilerek depozitomuzu vermediler"

Kovan, "Aradan bir hafta bile geçmemesine rağmen aboneyi iptal etmek istediğimizde 'borcu vardır' denilerek depozitomuzu vermediler. 522 TL’lik bir borcundan dolayı bizim teminatımızı (depozitomuzu) yakıp üstelik para istediler. Halk olarak çektiğimiz sıkıntılar zaten belli, bir de üstüne özel sektörün bu tür haksızlıkları daha da mağdur ediyor. Bizler, bu tür özel sektörlerin kaldırılmasını istiyoruz."

Mağduriyetin giderilmesi için Dicle EPSAŞ Mardin İl Müdürlüğüne itiraz dilekçesini verdiğini dile getiren Kovan, itiraz dilekçesinin değerlendirileceğini kendisine iletildiğini ve şu an sonucu beklediğini ifade etti.

Kovan, "Belki bazılarının durumu iyi olabilir, ama fakir olan insanlarımız vardır. Bu konuya duyarlı olunmalıdır ve inanlarımız daha fazla mağdur edilmemelidir." diye belirtti.

Dicle EPSAŞ: Yapılan işlem mevzuata uygun olup herhangi bir usulsüzlük söz konusu değil

İddialara ilişkin açıklama yapan Dicle EPSAŞ yetkilileri, Faris Kovan isimli vatandaşla 21 Kasım 2017 tarihinde ilk defa abonelik sözleşmesi imzalandığını belirtti.

Kovan’ın talebinin ardından 28 Kasım 2017 tarihinde enerjinin kesildiği, sayaçtaki toplu tüketimin kesme endekslerine fatura edildiği ifade edilen açıklamada, "Yeni kullanıcı Dicle EPSAŞ’a aboneyi devir almak üzere başvurduğunda önceki kullanıcı olan Faris Kovan’ın sözleşmesi iptal edilerek depozitosu faturadan mahsup edildi. Kalan fatura tutarı ise yeni başvuru sahibi tarafından ödendi. Faris Kovan şirket ile sözleşme imzalamadan kullanım yaptı. Akabinde kesme talebine istinaden sayaçtaki tüketimler topluca fatura edilip mevzuat gereği borçtan alacağı mahsup edildi. Yapılan iş ve işlem mevzuata uygun olup herhangi bir usulsüzlük söz konusu değildir." denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler