Elektrik kesintileri Bursa’da hayatı felç etti

Elektrik kesintileri Bursa’da hayatı felç etti

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri tüm yurtta olduğu gibi Bursa’da vatandaşları mağdur etti.

Bursa’nın tamamında saat 10.36 sularında kesilen elektrikler sanayi şehri Bursa’da bulunan birçok işyerinde üretimi durdurdu.

Özellikle elektronik malzeme satan cep telefoncu ve telefon şebeke bayileri tüm işlerinin elektrik ve internet üzerinden yapıldığını ifade eden kurum sahipleri, yaşanan kesintilerin kendilerini mağdur ettiğini dile getirdi. Elektrik kesintilerine tepki göstererek, sık sık yaşanan kesintiler sebebiyle söz verdikleri siparişleri yetiştiremediklerini belirten esnaf, yetkililere sitem etti.

Uzun süre elektriğin verilmeyeceğini duyan kimi esnaf ise kendilerini idare edebilecek jeneratörler satın aldı.

BursaRay seferleri de yapılamayınca metro istasyonlarında büyük yoğunluk yaşandı. İstasyon önlerinde toplanan vatandaşlar, çareyi özel halk otobüslerine binmekte buldu.

Otobüslerde yığılmalar oldu

Metro ve tramvay seferlerinin durması otobüs duraklarında yığılmalara sebep oldu. Trafik lambalarının da çalışmaması uzun süreli trafik tıkanıklarına sebep olurken trafik polisleri şehrin önemli kavşaklarına konuşlandırıldı.

Metro ve tramvay seferlerinin, elektrik verilmesinin ardından saat 16.30 itibariyle başladığı Bursa'da bazı semtlere de elektrik verilmeye başlandı. Gemlik, Orhangazi ve İznik'e de akşam saatlerinde elektrik verilmeye başlandı.  (Zeki Aras - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.