Elektrik kesintilerinden bıkan mahalleli eylem yaptı

Elektrik kesintilerinden bıkan mahalleli eylem yaptı

Mersin'de elektrik kesintilerinden bıkan mahalleli, yüklenici firmayı protesto etmek amacı ile eylem yaptı.

MERSİN – Mersin’de elektrik kesintilerinden bıkan mahalleli, eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, buradan Atatürk evi önüne geldi.  Burada dövizler açan vatandaşlar, sorunlarının çözümü için yetkililerden yardım istedi.

 

Protestocular adına basın açıklamasını okuyan Turgay Bakan, "Özellikle Çay, Çilek, Özgürlük, Kazanlı, Karacailyas, Karaduvar, Yeni Pazar, Siteler, Gündoğdu, Halkkent, Güneykent, şehir  merkezi ve adını sayamadığımız bir çok bölgede her gün defalarca yapılan ve saatlerce süren elektrik kesinlerinin sebebinin "trafoların yetersizliği" olduğunu kabul eden Enerjisa, bu trafoları yenilemesi gereken kurumun da kendisi olduğunu yoksa bilmiyor mu?” diye tepkisini dile getirdi.

 

Enerjisa'nın yüksek gerilim hatlarını zengin muhitlerde yerin altına döşediğini ifade eden Bakan, “Çilek ve Çay mahallelerinde insanların çıplak elektrik kablolarıyla yaşamayı uygun görenlerin vicdanları da yerin altında döşeli mi kaldı? Aldığınız fahiş ücretlere rağmen insanların ölümüne sebep olan alt yapı eksikliğini varoşlara ne zaman tamamlayacaksınız. Voltaj dengesizliğiniz yüzünden onbinlerce kişinin elektronik, beyaz eşya, televizyon, bilgisayar, klima gibi arızalanan ürünlerinin ödemesini yapacak mısınız? Kesintiler yüzünden esnafa verdiğiniz zararı nasıl karşılayacaksınız? İş para almaya gelirken gayet gaddar olan şirketiniz, iş hizmete gelince neden kaplumbağa gibi davranıyor? Genel elektrik kesintilerinde ALO 186 elektrik arıza hattının bu kadar meşgul olmasının sebebi sizin beceriksizliğinizin göstergesi değil de nedir" şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

Sorunların çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekleyen Bakan, “Enerjisa'ya imzalarımızla ve şikayet dilekçelerimizle defalarca durumu bildirmemize rağmen, bu durumu kulak arkası eden şirket yetkililerinin bölgeye yapmak zorunda olduğu bu yatırımları yapacağından umudumuz kalmadığından hükümet ve Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'ndan yardım bekliyoruz."diye konuştu.

 

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar, olaysız bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.