Elektrik kesintisine tepki gösteren köylüler yolu trafiğe kapattı

Elektrik kesintisine tepki gösteren köylüler yolu trafiğe kapattı

Elektrik kesintilerine tepki gösteren köylüler, protesto amacıyla Mardin-Nusaybin Karayolu'nda lastik yakıp ve taş koyarak yolu trafiğe kapattı.

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'ne iki gündür elektrik verilmediğini belirten köylüler, Mardin-Nusaybin karayolunda lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.

Elektrik kesintisi sorununun daha önceki tepkilerine rağmen çözüme kavuşturulamadığını dile getiren köylüler, Gül Harrin köprüsüne saat: 21.00’de araç lastiklerini dizerek ateşe verdi.

Kısa bir süre sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri, yolu açmak için gruba müdahale etti. Kısa süreli yaşanan arbede sırasında 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin alınacak ifadelerin ardından serbest bırakılacağı belirtildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdükten sonra yolu trafiğe açtı.

Bu arada mahalle sakinleri, 48 saattir elektriklerin kesik olduğunu söyledi. Bunun bir zulüm olduğunu ifade eden köylüler, İLKHA muhabirine telefonla ulaşarak şunları belirtiler: “Trafoların şalterleri düşük olduğu için sürekli atıyor. Bizler de kendi aramızda para toplayıp yüksek şalter aldık. Ama Dicle EDAŞ bunu kabul etmiyor ve şalterleri sökmek istiyor. Bizler de buna izin vermeyince tüm köyün elektriğini kesiyorlar. Koca mahallede iki gündür elektrik yok. DEDAŞ’ı defalarca aradık, ancak muhatap bile almadılar. Muhtarlarımız aradı, ama sonuç yok. Son çare olarak sesimizi duyurmak adına eylem yapma kararı aldık. Çaresizlikten dolayı yolu trafiğe kapattık.”

Yaşanan olaydan sonra köye elektrik verildiği öğrenildi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.