Elektrik Mühendisleri,“Kesintilerin takipçisi olacağız”

Elektrik Mühendisleri,“Kesintilerin takipçisi olacağız”

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi ile hayatın durduğunu belirterek, bu işin takipçisiyiz olacaklarını, nerede eksik, hata, yanlış var ise araştıracaklarını ifade etti.

Türkiye genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle elektrikler kesilince hayat adeta durma noktasına geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, ülke genelinde yaşanan kesintinin nedeni henüz tam olarak açıklanmasa da genel bir arızadan kaynaklandığını söyleyerek, “Ancak bu kesinti kriz masasının oluşturulması kadar önemlidir. Hatta kamuoyunda sabote olduğuna dair görüş hakimdir. Arıza ile ilgili araştırmalarımızın ardından, nerede hata yapıldığını, ne gibi tedbirler alınması gerektiğini kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“Zorda kalmadıkça elektrikli alet kullanmayın”

Öte yandan yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle hayatın felç olduğunu da söyleyen Atar, ancak yaklaşık 2 saat sonra verilmeye başlayan elektriğin de çok sağlıklı olmadığını, dalgalanmalar nedeniyle ciddi riskler oluşturduğunu  söyledi.

Atar konuşmasında, “Şu anda verilen elektrik çok da sağlıklı değil. Sürekli olarak dalgalanma yaşanıyor. Bu dalgalanmadan dolayı elektrikli aletlerin arızalanması söz konusu. Çok zorda kalmadıkça halkımız elektrik kullanılmamalıdır” diye uyarıda bulundu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.