Elektrik şirketi sadece para alıyor, hizmet vermiyor

Elektrik şirketi sadece para alıyor, hizmet vermiyor

Bingöl'ün bazı mahallelerinde devam eden aydınlatma sorununa tepki gösteren İçmeler Mahallesi muhtarı, AKSA elektrik şirketinin vatandaştan sadece para aldığını, hizmet vermediğini belirtti.

Bingöl'ün İçmeler Mahallesi ve kentin diğer bazı mahalle, cadde ve sokaklarda devam eden aydınlatma sorununa çözüm bulunmasını isteyen mahalle sakinleri, AKSA elektrik şirketinin ilgisiz olduğunu ifade ettiler.

Çalışmayan aydınlatma direği için defalarca elektrik şirketini ve AKSA müdürünü aradığını söyleyen İçmeler Mahallesi Muhtarı Felemez Aytar, aydınlatma sorunu olan karanlık mahalle ve sokakların madde bağımlıların mekanı haline geldiğini ve ailelerin bundan şikayetçi olduğunu söyledi.

Elektrik şirketini telefonla aradığını netice alamadığı için kendisinin bizzat gittiğini ifade eden Aytar, "Mahallemizde aydınlatma direkleri ve sokak lambaları çalışmıyor. Bu konuyla ilgili dilekçe verdik. AKSA elektriğe bizzat kendim üç defa gittim. İl müdürünü 4 defa aradım. Ayrıca AKSA elektrik şirketin telefonunu 10 defa aradım. Aradığımız ve bilgi şirketin merkezine düştüğü halde gelip ilgilenmiyor.” dedi.

“AKSA’nın yaptığı hukuksuzlukları bir dilekçeyle şikâyette bulunduk”

AKSA müdürlüğüne sözlü ve yazılı sorunlarını iletmelerine rağmen kimsenin gelip ilgilenmediğini belirten Aytar, "AKSA elektrikten hiç kimse bizimle irtibata geçip 'bu direkler niye yanmıyor' şeklinde bilgi veren yok. Biz AKSA çözüm merkezini arıyoruz. Adı üzerinde AKSA çözüm merkezi, 'çözüm merkezi'yim diyorsun ama çözmüyorsun. Dün itibarıyla AKSA elektriği Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusunda bulundum. Bu insanlar niye görevini yapmıyor. Mahallenin elektrik konusunda mağduriyeti giderilsin aksi takdirde ne gerekiyorsa tüm haklarımızı kullanacağız." diye konuştu.

"Sokaklar karanlık olduğu için içki ve uyuşturucu kullanan var"

Mahallelerinde yaşanan elektrik sorununa yetkililerin çözüm bulmasını isteyen Aytar, "İşimizi gücümüzü bırakıp AKSA elektrikle ilgilenemeyiz. Başka işlerimiz var. Mahallemizde şu an çok amaçlı Kur’an kursu yapıyoruz onunla ilgileniyorum. Ben halen bunu anlamış değilim bu mahalleye niçin bu hizmet verilmiyor. Bu resmen zulümdür. Vatandaş karanlıkta yaşıyor, burada evinde çıkamıyor. Burada başka şeyler dönüyor. Sokaklar karanlık olduğu için içki ve uyuşturucu kullanan var.  Karanlık nedeniyle mahalleli akşam sokağa çıkamaz durumda.” şeklinde konuştu.

“AKSA elektrik şirketi sadece para alıyor, vatandaşa hizmet vermiyor”

Aytar, son olarak, "Alın size AKSA Elektrik şirketinin vatandaşa hizmeti! Her ay 100 TL ve üzerinde elektrik faturasını ödüyoruz ama karşılığında bir hizmette alamıyoruz. Bu insanlar vatandaşın verdiği parayla koltuklarında oturup maaş alıyorlar. Bu maaşların hakkını vermiyorlar ve vatandaşa hizmet etmiyorlar. Oturdukları makamın ve koltuğun hakkını da vermiyorlar. Mahalle adına söylüyorum. Özelikle Sayın Valimize sorunlarımızı iletmek istiyoruz.  Bir yıldan fazladır, mevcut olan sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Vatandaş hizmetten başka bir şey istemiyor. Eğer sorunlarımız çözülmezse mahalle olarak eyleme kalkışırız. Özelikle AKSA Elektrik kurumunu mahallemize sokmayız. Sayaç okutmayız. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler