Eller Kudüs için semaya kalktı

Eller Kudüs için semaya kalktı

Siirt’teki STK temsilcilerinin öncülüğünde bir araya gelen halk, ellerini bu kez Kudüs ve Mescid-i Aksa için semaya kaldırdı.

Siirt’teki STK temsilcilerinin oluşturduğu Birlik Platformu tarafından Bahçelievler Mahallesi'ndeki Ensar Camii'nde “sabah namazı buluşması” adı altında düzenlenen programda eller bu kez Kudüs ve Mescid-i Aksa için semaya kalktı.

Program sabah namazının kılınmasının ardından, Cami Hatibi İsa Utlu'nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kasideler okunup ilahiler söylendikten sonra zikir yapıldı. Daha sonra eller Kudüs ve Mescid-i Aksa için semaya kalktı, hep birlikte dualar edildi.

Programa katılımından dolayı herkese teşekkür eden Birlik Platformu Başkanı Bayram Bülbül; “Rabbim herkesin dualarını kabul etsin, başta Kudüs’ün hürriyete kavuşmasına ve zulme uğrayan bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olur inşallah. Rabbim ihlasla yapılmış olan dualarımızı kabul etsin, programa katılan veya gıyabında dua eden herkesten razı olsun." dedi.

Müslüman toplumların her yerde zulüm altında olduğunu, harekete geçme vaktinin geldiğini ve kıyama geçilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu ise; "Müslüman toplumların birlik ve dayanışma içerisinde bu karara karşı durmaları gerekiyor. Bu hassasiyet bilincinin oluşması için de biz bugün burada dua ettik. Rabbim dualarımızı kabul metsin, birlikteliğimizi arttırarak devamını sağlasın ki dünyayı kaosa, savaşa götürecek zihniyetlerle savaşalım.” şeklinde konuştu

Özellikle Filistin’deki Müslüman kardeşlerimiz için sabah namazı buluşmasını düzenlediklerini ve siyonistleri bu zulmünden dolayı kınadığını ve lanetlediğini söyleyen HÜDA PAR İl başkanı Behcet Sevgili ise şunları söyledi: “Sabah namazı buluşmalarında özellikle Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize destek amaçlı toplanmış bulunmaktayız, Allah’ın lanetine uğramış olan işgalcileri şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Rabbim Kudüs’teki Müslüman kardeşlerimize nusret versin, o zalimleri Müslümanların eliyle kahr-ı perişan etsin.” şeklinde konuştu.

Program verilen kahvaltı ve siyer kitaplarının dağıtılmasının ardından son buldu. (Murat Orhan - İLKHA) 




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.