Emanetçiler sınavı fırsata çevirdi-foto

Emanetçiler sınavı fırsata çevirdi-foto

Bugün başlayan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) maratonunu fırsata çeviren emanetçiler sınav girişindeki yoğun güvenlik önlemi nedeniyle içeri alınmayan malzemeleri 2 lira karşılığında emanete aldı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da bugün başlayan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) maratonunu fırsata çeviren emanetçiler, sınav girişindeki yoğun güvenlik önlemi nedeniyle içeri alınmayan malzemeleri 2 lira karşılığında emanete aldı.

En fazla anahtar ve cep telefonlarının olduğu emanethaneye sigaradan çakmağa, künyeden kol saatlerine birçok malzeme bırakıldı.

“2 TL karşılığı eşyalar alınıyor”

Sınava tek gelen bazı memur adayları, yanındaki eşyalarını bırakacak kimseyi bulamayınca emanetçilere teslim etmek zorunda kaldı.

Son zamanlarda sınav tedbirlerinin artmasıyla adeta bir sektör haline gelen emanetçiler, 2TL karşılığında eşyalarını alarak sınav çıkışı kimlik karşılığı geri veriyor.

“Sınava en fazla telefon ve anahtar getiriliyor”

Anahtar, telefon, cüzdan kısacası ÖSYM’nin sınav salonlarına girmesine müsaade etmediği tüm malzemeleri emanete aldıklarını ifade eden, Yalçın Atlan, emanetlerle alakalı zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Yıllardır bu işi yapıyorum. Her sınavda farklı okullarda ekmeğimi kazanmaya çalışıyorum. Sınav sonrasında yoğunluktan dolayı karışıklık olmaması için kimlik karşılığı malzemeleri veriyoruz. Zaman zaman ufak da olsa sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

“Kimlik olmadan emanetleri teslim etmiyoruz”

Emanetleri zarf içerisinde, ad soyad yazılı olduğu şekilde aldıklarını ve kâğıt bantla zarfları kapattıklarını anlatan emanetçi Atlan, “Gelen arkadaşlardan mutlaka kimlik istiyoruz. Kimlik olmadan emaneti teslim etmiyoruz. Çünkü sıkıntılar yaşanıyor. Başkasının ismini söyleyerek telefon almaya çalışanlar olmuştu. Bizler de tedbirlerimizi alıyoruz” diye konuştu.  

Öte yandan adaylar sınavda ter dökerken ailelerin ise okul bahçelerinde, çocuklarının memuriyeti için dua edip Kur’an okudukları gözlendi. (Murat Dalgın-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler