Emekli ve memur zamları belli oldu

Emekli ve memur zamları belli oldu

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emekli ve memurların beklediği zam oranları da belli oldu. Açıklanan rakamlara göre, emekli ve memurların Temmuz zamları yüzde 4.76 olarak gerçekleşti.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ilk altı aylık enflasyon rakamları da ortaya çıktı.

Bağ-Kur ve SSK emeklisi Temmuz'da, yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Buna göre, emekli ve memurların Temmuz zamları yüzde 4.76 olarak gerçekleşti.

Hükümetin daha önce yaptığı açıklamalar kapsamında yapılacak zamdan sonra maaşı bin lira ve altında kalan emekliler, 100 lira daha seyyanen zam alacak. Maaşı bin lira ile bin 100 lira arasındakilerin ise maaşları bin 100 liraya tamamlanacak.

Tüketici fiyatları 2015 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,51 düşerek bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,20 olarak gerçekleşti. Üretici fiyatlarıysa Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,25, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,73 arttı.

Haziran'da üretici fiyatları yükselirken tüketici fiyatları arttı

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre, Tüketici fiyatları 2015 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,51 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,20 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,28 arttı.

Yurt içi üretici fiyat endeksi ise, 2015 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,49, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,73 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,74 artış gösterdi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.