Emperyal güçler bölgede mezhep savaşı çıkartma uğraşındalar

Emperyal güçler bölgede mezhep savaşı çıkartma uğraşındalar

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e başlatılan saldırıyı değerlendiren Hukukçular, emperyal güçlerin bölgede bir mezhep savaşı çıkartma uğraşı içerisinde olduğuna dikkat çektiler.

Yemen’de yaşanan son gelişmeleri İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendiren Hukukçu- Yazar Hüseyin Kurşun, emperyal güçlerin Irak ve Suriye’de olduğu gibi Yemen’de de bir mezhep savaşı başlatmayı amaçladıklarını belirtti.

Mezhep savaşının önüne geçilmesi gerektiğini bunun için de Şii-Sunni kardeşliğinin tekrar sağlanıp vurgulanması gerektiğini belirten Kurşun, çıkacak olan bir mezhep savaşından her zaman olduğu gibi emperyal güçlerin faydalanacağını ifade etti.

“Ortadoğu’da istikrarın bozulması emperyal güçler açısından bir kazançtır”

ABD ve diğer emperyal güçlerin Ortadoğu’da istikrarın bozulmasını istediğini belirten Kurşun, “Yemen’de yaşanan son gelişmelere bakıldığında emperyal güçler bölgede bir mezhep savaşı çıkartma uğraşındalar. Aynı şekilde Irak ve Suriye’de de bunu görmek mümkündür. Bölgede bir mezhep savaşını körüklüyorlar. Çıkacak olan bir mezhep savaşından her zaman olduğu gibi elbette kendileri faydalanacaktır. Ortadoğu’da istikrarın bozulmasını en çok isteyen ABD ve diğer emperyal güçlerdir. Ortadoğu’da istikrarın bozulması emperyal güçler açısından bir kazançtır.”dedi.

“Şii-Sunni kardeşliğinin tekrar sağlanıp vurgulanması gerekir”

Olası bir mezhep savaşının önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Kurşun devamla, “Çünkü Ortadoğu’da istikrar bozulduğunda bölge sömürüye açık olacaktır. Aynı zamanda otorite boşluğundan faydalanıp istedikleri siyaseti uygulama çabası içerisindeler. Burada özellikle mezhep savaşının önüne geçilmesi gerekiyor. Aynı şekilde Şii-Sunni çatışmasının önüne geçilmesi lazım. Şii-Sunni kardeşliğinin tekrar sağlanıp vurgulanması gerekir.” ifadelerini kullandı.

"Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerekiyor"

IŞİD’in batılı güçlere bilerek veya bilmeyerek bir takım imkânlar sunduğunu ifade eden Kurşun, “Batının sürekli bölgeye saldırmasının zeminini hazırlamış oluyor. Müslümanların bu noktada birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerekiyor. Aksi takdirde yine ölen de öldürülen de Müslüman’dan başkası olmayacaktır. Bu yüzden Müslümanlar daha dikkatli olmalıdır. Zaten emperyal güçlerin tek amacı var. Müslümanları birbirine kırdırmak ve bu şekilde böl, parçala ve yut uygulamasını başarmaktır.”diyerek Müslümanların uyanık olması gerektiğini ifade etti.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler