Emperyalist ülkelerin güdümünden uzak politikalar üretilmeli

Emperyalist ülkelerin güdümünden uzak politikalar üretilmeli

İslam coğrafyasındaki parçalanmışlığın mutlaka giderilmesi gerektiğini belirten AGD Batman Şube Başkanlığı, tüm İslam ülkelerinin ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve Siyonizm güdümünden uzak politikalar üretmek zorunda olduğunu ifade etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şube Başkanlığı, Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Emperyalizmin işgallerle, iç savaşlarla, şiddet ve korkuyla, zayıf bırakılmış ülkeler ve halklar üzerindeki baskı ve tahakkümünü sürdürdüğü belirtilen açıklamada, "Bir yandan ABD, Afganistan’ı, Irak’ı işgal ederken, Libya, Suriye’yi ve Yemen’i karıştırırken; israil de Filistin’i Batı Şeria ve Gazze’ye sıkıştırmaktadır. Diğer yandan Çin, 1949’dan bu zamana kontrolü altında bulundurduğu Doğu Türkistan’da Müslümanlara her türlü baskıyı uygulamaktadır. Mevcut dünya düzeninde İslam ülkeleri ve Müslüman halklar, ya ABD, İngiltere, İsrail safında yer almaya ya da Rusya-Çin ikilisinden birine sığınmaya zorlanmaktadırlar." denildi.

Neredeyse tüm İslam coğrafyasında vesayet rejimlerinin olduğuna işaret edilen açıklamada, "Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Arakan’a İslam ülkeleri ve Müslüman halklar küresel güçlerin zemin hazırladığı sıkıntılarla boğuşmaktadırlar. Yetmiş yıldır Çin kontrolü altında bulunan ve Türkiye’nin iki buçuk katı büyüklükte yüzölçümüne sahip olan Doğu Türkistan’da da Müslümanların durumu içler acısıdır. Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimizin birçok temel haktan mahrum bırakıldığına, inanç ve düşünce özgürlüklerinin kısıtlandığına, toplama kamplarında tecrit edilmiş bir yaşama zorlandığına, psikolojik ve fiziksel işkencelere maruz kaldıklarına dair haberler canımızı yakmaktadır." ifadelerine yer verildi. 

"İslam ülkeleri Çin’e karşı birlikte hareket etmelidir"

Açıklamanın devamında şunları kaydedildi: "Çin’in bu baskılara gerekçe olarak tüm Müslüman Doğu Türkistan halkını şiddetle ilişkilendirmesi de kabul edilemez. Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin Müslüman Doğu Türkistan’ın haklı talepleri doğrultusunda Çin’e karşı birlikte hareket etmeleri ve her platformda bu konuyu dile getirmeleri Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin seslerine ses katacaktır. Doğu Türkistan’da sıkıntılar yaşanırken işgal altındaki Filistin topraklarında da İsrail, Müslümanlara zulmetmeye devam etmektedir."

"ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve israil güdümünden uzak politikalar üretilmeli"

İslam coğrafyasındaki parçalanmışlığın mutlaka giderilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Irkçılık ve mezhepçilik yapılarak bir yol alınamayacağı ortadadır. Yeryüzünde huzur ve barış isteniyorsa, tüm mazlumların ve tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşu isteniyorsa, mutlaka ama mutlaka tüm İslam ülkeleri, ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve israil güdümünden uzak politikalar üretmek zorundadır. İslam ülkeleri ve Müslüman topluluklar, hem İslam coğrafyasında hem de tüm dünyada barış ve huzurun Türkiye, İran ve Mısır’ın birlikte hareket edebilecekleri bir zeminin oluşmasından geçtiğini görmelidirler. ABD ile stratejik ortaklık hiçbir İslam ülkesine fayda getirmez. İsrail ile birlikte hareket etmek hiçbir İslam ülkesine fayda getirmez. Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu İslam ülkelerinin hak ve adalet ekseninde güç birlikteliği yapmasından geçer." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.