En fazla tercih edilen isimler Yusuf ve Zeynep oldu

En fazla tercih edilen isimler Yusuf ve Zeynep oldu

2013 yılında yeni doğan bebeklere konulan en popüler isimler Yusuf ve Zeynep oldu. TÜİK verilerine göre, tüm eğitim kademelerinde derslik başına düşen öğrenci sayısı 29 oldu.

HABER MRK - Yeni doğan bebeklere konulan en popüler üç erkek ismi 2013 yılında; Yusuf, Berat ve Mustafa oldu. En popüler üç kız ismi ise Zeynep, Elif ve Ecrin oldu.

 

0-17 yaştaki çocuklar arasında kullanılan en popüler üç erkek isminin Mehmet, Yusuf ve Mustafa, en popüler üç kız isminin ise Zeynep, Elif ve Merve olduğu belirlendi.

 

Derslik başına düşen öğrenci sayısı 29 oldu
2013/’14 öğretim yılında öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda 19, ortaokulda 18, ortaöğretimde ise 16 oldu. Derslik başına düşen öğrenci sayısının ise tüm eğitim kademelerinde 29 olduğu görüldü.

 

İBBS 1. düzey ve eğitim seviyesine göre öğretmen başına düşen öğrenci sayıları incelendiğinde, ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 25 öğrenci ile en yüksek Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, 15 öğrenci ile en düşük Batı Karadeniz Bölgesi’nde olduğu görüldü. Ortaöğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısının 22 öğrenci ile en yüksek İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, 13 öğrenci ile en düşük Batı ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde olduğu görüldü.

 

İBBS 1. düzey ve eğitim seviyesine göre derslik başına düşen öğrenci sayıları incelendiğinde, ilkokul ve ortaokulda İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri derslik başına düşen 39 öğrenci ile en kalabalık, Doğu Karadeniz Bölgesi 20 öğrenci ile derslik başına düşen en az öğrenci sayısına sahip bölgeler oldu. Ortaöğretimde Güneydoğu Anadolu Bölgesi 37 öğrenci ile en kalabalık, Doğu Karadeniz Bölgesi 22 öğrenci ile en az öğrenci sayısına sahip bölgeler oldu.   (İLKHA)

Diyarbakır haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.