"En güvenilir liman altındır"

"En güvenilir liman altındır"

Döviz ve altın kurundaki artışı değerlendiren kuyumcu esnafı, en güvenilir yatırımın altın olduğunu vurguladılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Dolarınızı bozdurun, yatırımlarınızı TL’ye ya da altına yapın" çağrısına uyanların kazandığını söyleyen kuyumcu esnafı, dövizde yaşanan belirsizliğin dış güçlerin Türkiye üzerindeki bir oyunu olduğuna dikkat çekti.

Konuyla hakkında İLKHA’ya konuşan Bingöllü kuyumcu esnafı, altın satışlarının düştüğünü ancak altına yatırım yapan her zaman kazandığını söylediler.

Bingöl Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Yaşar Devran, altının şu an son yılların en yüksek seviyesinde olduğunu belirterek, bu yükselişin arkasında yatan nedenin son 15 günde doların dünya ekonomisindeki etkileri olduğunu belirtti.

Doların yükselmesiyle altın fiyatlarında da artış yaşandığını söyleyen Devran, "Doların düşeceğine inanıyorum. Çok kısa bir zaman içinde dolar düştükten sonra altın fiyatının da oturacağına inanıyorum. Altın, dolara bağlı olduğu için yükseldi. Şu an alışverişimizi etkiliyor ama bu ortamda altını satıp kazananlar var. Şu an altını satanlar kazanıyor, ama altın alımı da biraz düşük. Bu,  piyasayı ve bizi etkiler tabi." dedi.

Devran, "En sağlam liman olarak altını görüyorum. Altın her zaman bu seviyelere çıkar. Son günlerde altın 128 TL’den 152 TL’ye çıkması hayra alamet değil. Bu fiyatta kalacağını tahmin etmiyorum, altının düşeceğine inanıyorum." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını dinleyenler kazandı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dolarınızı bozdurun, yatırımlarınızı TL’ye ya da altına yapın’ çağrısına destek verdiklerini ifade eden Devran, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını destekliyoruz. Doları bozup altına yönelin çağrısı, bence olumlu bir çağrıydı. Şu an Cumhurbaşkanımızın dediği çıktı, altın kazandırdı. " diye belirtti.

Dövizdeki yükselişin, 15 Temmuz’dan sonra ülke üzerinde oynanan oyunların bir başka versiyonu olduğunu vurgulayan Devran, "Şu an bu anlamda bizim üzerimize geliyorlar ama bunu başaramayacaklar. Çok kısa zaman sonra bu durum düzelecek, biz buna inanıyoruz. Kuyumcular olarak temennimiz herkesin altına yönelmesidir." diye konuştu.

"Ülkemizde dolar üzerindeki oyunlar bazı sıkıntılar doğurabilir"

Altın, TL karşısında son zamanların en yüksek seviyesine çıktığını ifade eden Heybetullan Akbana isimli kuyumcu ise şöyle konuştu: "Emtiada en güvenilir liman altındır. Herkesin bildiği gibi güzel bir yatırımdır ve sonraki dönemler için kazandıracak  bir araç olduğunu görüyoruz. Ons bakımından dünya piyasasına bakarsak altın en düşük seviyelerde şu anda. Altında yatırımının çok doğru bir karar olduğuna inanıyorum. Altın fiyatı bugün çok yüksek tabi ki, bunun ne olacağını kimse tahmin edebileceği bir şey değildir. Altın, bir yatırım aracı olduğu için bir sonraki dönemlerde de yükselebileceğine inandığım için bazı düzeltmeler olabilir, geri gelme olabilir. Yani bu da dolar endeksli olduğu için kurda biraz gevşeme yapabilir. Dolar tekrar bir atak yapar mı? Bilemeyiz. Ülkemizde dolar üzerinde yaşanan oyunlar var, bazı sıkıntılar doğurabilir. Biz altının, güzel bir tercih olacağına inanıyoruz şu an için."

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız kalmasının ardından ekonomiye yönelik saldırıların arttığına işaret eden Akbana, bu saldırılara karşı da toplum olarak bir ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (Nihat Kanat- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.