"En mutlu günümüzde Şehitlerimizi ziyaret etmek bizim için şereftir"

"En mutlu günümüzde Şehitlerimizi ziyaret etmek bizim için şereftir"

PKK’liler tarafından katledilen Aytaç Baran ile Yasin Börü ve arkadaşlarının kabrini gelen ziyaretçiler, bayram günlerinde şehitlerin kabrini ziyaret etmenin büyük bir şeref olduğunu söylediler.

Bayram sabahı sonrası mezarlıklara akın eden halk, ölen yakınlarını unutmazken, 6-7 Ekim olaylarında PKK tarafından katılan Yasin Börü ve arkadaşları ile 9 Haziran 2015 tarihinde PKK’lilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran da sevdikleri ve yakınları tarafından ziyaretçi akına uğradı.

Hüzün ve sevincin bir arada olduğu ziyaretlerde, Diyarbakırlılar, kaybettikleri sevdiklerini ziyaret etmekten büyük bir şeref duyduklarını dile getirdi.

Diyarbakır’da 9 Haziran 2015 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın babası Mehmet Baran, oğlunun ve 6-7 Ekim olaylarında PKK’lilerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının Yeniköy Mezarlığındaki kabirlerini ziyaret ederek, dualar okudu.

Baran, Şehitlere Allah’tan rahmet ve mağfiret dileyerek, şehitlerin şefaatinden mahrum olmamayı ümit ettiğini söyledi.

"En mutlu günümüzde Şehitlerimizi ziyaret etmek bizim için şereftir"

Gençlerin, Allah yolunda öldürülenleri ziyaret etmesine çok sevindiğini belirten Baran, "İslam yolundaki tüm gençlerimiz, daima birbirini tutsunlar. Her zaman böyle olmasını arzu ediyoruz. Allah yolunda nereye gidersek bize kârdır." dedi.

Şehitleri Ramazan Bayramında kabri başında ziyaret etmenin kendileri için büyük bir şeref olduğunu dile getiren Baran, "En mutlu günümüzde şehitlerimizi ziyaret etmek bizim için şereftir. Severek, gülerek, üzüntü hissetmeden ve Allah rızası için buraya geliyoruz. Burada yatanlar, şehitlerimizdir." şeklinde konuştu.

Bayramın ilk saatlerinde şehit kabirlerini ziyaret eden Hanife Sincar, "Onlara zulmedenlerin hakkını Allah bırakmasın. Katledilmeselerdi onlar da bayram da çocuklarımız gibi gezecektiler. Allah, şehitlerin yerini cennet kılsın." ifadelerini kullandı.             

Şehitler kabrini ziyaret için İstanbul’dan geldiklerini söyleyen Mesut Sincar, "Allah rızası ve İslam’a hizmet için bedel ödemiş ve canını feda eden kardeşlerimizi ziyarete geldik. Dünyada elde edilebilecek en büyük makamlardan biridir şehadet. Şehitler, bunu mücadeleleriyle göstermiş ve en sonunda da şehadetle taçlandırmış Müslüman kardeşlerimizi ziyarete geldik. Hayatta iken de onlar İslam’a çok güzel hizmet ettiler. Topluma ve tüm İslam âlemine hizmet ettiler, Şehit olmalarıyla da bunu ispatladılar. Birçok Müslümanı bir araya getirmeleri, bunun göstergeleridir." diye belirtti.

Fuat Sincar, şehitleri Allah yolunda döktüğü kanlar vesilesiyle ziyarete geldiklerini belirterek, "Bizim rahat olmamız, onların vesilesiyledir. Bizim inancımıza göre, şehitler ölmez. 6-7 Ekim olaylarında şehit olan kardeşlerimizin yanında olma hasebiyle ziyaret ediyoruz. Elimizden geldiği kadar onları ziyaret etmeye çalışıyoruz, her bayram şehitleri ziyaret etmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler