En yüksek ortalama fert geliri çocuksuz çiftlere ait oldu

En yüksek ortalama fert geliri çocuksuz çiftlere ait oldu

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2016 yılı sonuçlarına göre, en yüksek ortalama fert geliri çocuksuz çiftlere ait oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2016 yılı sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye'de yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 19 bin 139 TL iken, bu değer hanelerin yüzde 16,1'ini oluşturan çocuksuz çiftlerde 25 bin 530 TL oldu.

Araştırma sonuçlarına göre, en düşük yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 14 bin 907 TL ile toplam hanelerin yüzde 13,2'sini oluşturan üç kuşak bir arada yaşayan hanelere ait oldu. Hanelerin yüzde 48,4'ünü oluşturan çocuklu çiftlerin yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri ise 19 bin 382 TL oldu.

Faaliyet gelirinin toplam gelirdeki payı çocuklu çiftlerde daha yüksek oldu

Türkiye'de hane gelirlerinin yüzde 57,1'ini faaliyet geliri, yüzde 27,4'ünü faaliyet dışı gelir, yüzde 15,5'ini ise sosyal transferler oluşturdu. Faaliyet gelirinin toplam gelirdeki payı çocuklu çiftlerde, faaliyet dışı gelir ve sosyal transferlerin payı ise tek kişilik ailelerde en yüksek orana sahip oldu.

Araştırma sonuçlarına göre, çocuklu çiftlerde hane gelirinin yüzde 69,2'sini faaliyet geliri, yüzde 21,2'sini faaliyet dışı gelir, yüzde 9,6'sını ise sosyal transfer geliri oluşturdu.

Tek kişilik hanelerde ise toplam gelirin yüzde 39,3'ünü faaliyet dışı gelir oluştururken yüzde 36,7'sini faaliyet geliri, yüzde 24'ünü ise sosyal transfer geliri oluşturdu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.