Enfa-Der'den "Şehadet" programı

Enfa-Der'den "Şehadet" programı

Batman'ın Gercüş ilçesinde Enfa-Der tarafından "Şubat ayı şehadet ayı" konulu etkinlik düzenlendi.

Batman'ın Gercüş ilçesinde faaliyet gösteren Enfa-Der tarafından YİBO konferans salonunda "Şubat ayı şehadet ayı" konulu etkinlik düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, şehitlerin hayatını ve mücadelelerini konu alan sinevizyon gösterimi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Şehitlerin anlatıldığı sinevizyonun ardından şehitler için bestelenen ezgiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma şehit olabilmek için önce şahit olunması gerektiğini ifade etti.

Dağılma, "Şehitleri anıyoruz, onları konuşuyoruz ve şehadeti anlamaya çalışıyoruz. Şehitleri olan bir bölgede şehitliği anlatmanın ayrı bir sorumluluğu vardır. Evlatları, eşleri, kardeşleri şehit olan siz değerli ağabeylerime, ablalarıma şehitliği anlatmanın ayrı bir sorumluluğu vardır. Bazı şeyleri birbirimize anlatmak, konuşmak zorundayız. Belki de bizim konuşacağımız en büyük mesele şehadet meselesidir." dedi.

Hz. Muhammed'in dahi şehitliği arzuladığına dikkat çeken Dağılma, şöyle konuştu: "Bizim şahitlik gibi bir görevimiz var. Şahitlik bizim omuzlarımızda bir yüktür. Şahitliği yerine getiren şehittir. Sadece Harbiye dağlarında çarpışmakla, kurşunlara, toplara, güllelere, apaçilere hedef olmakla şehit olunmuyor. Bu şehitliğin en güzel bir çeşididir. Ama şahit olmayanın şehitliği yoktur. Bizim önce şahit olmamız lazım ki Allah bizi tarafına şehit olarak kabul etsin. Hz. Muhammed (sav) dahi ne diyor? 'Keşke Allah yolunda vuruşup, çarpışıp şehit olsaydım. Dirilseydim yine vuruşsaydım, yine çarpışsaydım, yine şehit olsaydım."

Etkinlik yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler