Engelli aylığı kesilen vatandaş: İhtiyaçlarımı kim karşılayacak?

Engelli aylığı kesilen vatandaş: İhtiyaçlarımı kim karşılayacak?

Diyarbakır'da ikamet eden yüzde 94 engelli Orhan Çalak, aldığı maaşın gerekçe gösterilmeden kesilmesine tepki göstererek, sıkıntısının giderilmesini istedi.

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümünde okurken 1992 yılında yaşadığı bir olay sonucu sakatlanan Orhan Çalak, engellilere yönelik verilen maaştan alıyordu.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden 46 yaşındaki Çalak, geçtiğimiz günlerde maaşını çekmeye gittiğinde gördüğüne inanamadı. Hesabına sadece 100 TL yatırıldığını gören Çalak, soluğu Kayapınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında aldı.

Vakıftaki yetkililer, kendilerinin de bilmediği bir sebepten maaşın kesildiğini söyleyip, engelli adamı evine gönderdiler.

Maaşının neden kesildiğine dair bilgi almak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) yaptığı başvurunun cevabını henüz alamayan Çalak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına dilekçe yazıp, mağduriyetini anlatacak.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Çalak, yüzde 94 engelli olmasına ve göğüsten aşağısı tutmamasına rağmen maaşının kesilmesine anlam veremediğini söyledi.

Çalak, "1992 yılında yaşadığım bir olay nedeniyle sakat kaldım. Sakatlığım nedeniyle 3 aylık maaş alıyordum. Bu şekilde aileme katkı sağlıyordum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığım parayı eve veriyordum. 3 aylık olarak alınan maaşlar ayda bir ödenmeye başlanınca maaşım kesildi. Nedenini sorduğumuzda kimse bilmiyor. Bunun için Kayapınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ettim. 'Neden maaşım kesildi?' diye sorunca 'Biz de neden kesildiğini bilmiyoruz. Ankara tarafından kesildi.' dediler. Bizim gibilerin maaşını ne diye kessinler ki? Sonuçta yüzde 94 felcim, göğüsten aşağım tutmuyor. Çalışma imkânım yok." dedi.

"Yüzde 94 engelli birinin maaşı niçin kesiliyor?"

Aldığı maaşla hem kendi ihtiyaçlarını giderdiğini hem de ailesine katkıda bulunduğunu dile getiren Çalak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bundan sonra ihtiyaçlarımı gideremem. İdrar torbası alamam, engelli aracıma benzin dolduramam. Yetkililerin bunları düzeltmelerini istiyorum. Yetkililere sesleniyorum: Yüzde 94 engelli birinin maaşı niçin kesiliyor? Hiçbir ihtiyacımız yok mu? Motorumuza benzin koyamayacak ya da idrar torbası alamayacak mıyız? Maaşla bunlar gideriliyordu. Şimdi ne yapacağım? Nereden karşılayacağız? Babamın sadece emekli maaşı var. Bir emekli maaşıyla nasıl idare olsun?"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler