Engelli çocuk yardım bekliyor

Engelli çocuk yardım bekliyor

Şırnak’ta 6 yaşındaki yürüme engelli çocuk, yetkililerden ve hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ikamet eden 10 nüfuslu Şakı ailesinin 6 yaşındaki çocuğu Kerem, doğuştan yürüme engeline sahip.

Gitmek istediği yerlere anne ve babasının kucağında götürülmek zorunda olan Kerem, yeni eğitim-öğretim yılında okula başlayacak.

Maddi imkânlarının yetersizliği nedeniyle çocuklarına tekerlekli sandalye alamayan aile ise Kerem’in rahat bir şekilde okula gidip gelebilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talep etti.

Küçük Kerem’in babası Hacı Şakı, oğluna bir tekerlekli sandalye alınması için yetkililere çağrıda bulunarak, “Çocuğum doğuştan yürüme engellidir. Gitmek istediği yerlere bizim kucağımızda gidebiliyor. Bu sene okula başlayacak. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz. Okul bize uzaktadır. Bundan dolayı okula gidip gelirken sıkıntı yaşayacağız. En azından çocuğuma bir tekerlekli sandalye verilmesini istiyorum.” dedi.

Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer ise ”Kerem’in babası bize müracaat etti. Oğlunun engelli olduğunu söyledi. Biz de gelip yerinde gördük. Okul uzak olduğu için Kerem’in bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Hayırsever işadamlarımıza sesleniyoruz. Bu çocuğun ihtiyacı var, okumak istiyor. 6 yaşına gelmiş, halen bir tekerlekli sandalyesi yok. Annesi de taşımakta zorlanıyor. Buna beraberce bir el atalım.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.