Engelli gence Twitter'da büyük destek

Engelli gence Twitter'da büyük destek

Henüz doğmadan İslami çalışmaları gerekçe gösterilerek cezaevine konulan babasının hasretiyle yanan yüzde 99 bedensel özürlü Yahya Boylu (20) isimli gencin, “son günlerimde babamı yanımda istiyorum” yönündeki isteğine Twitter’dan büyük destek verildi.

Yüzde 99 bedensel özürlü Yahya Boylu’nun (20) babası 1995 yılında İslami çalışmaları gerekçe gösterilerek cezaevine konulmuş. O dönem henüz doğmamış olan engelli genç, bir yandan hastalıklarla mücadele ederken, diğer taraftan 20 yıldır çektiği baba hasretinin acısıyla büyümüş.

“Son günlerimde babamı yanımda görmek istiyorum”

İhlas ve İlke Haber Ajansı aracılığıyla çektiği acıların dayanılamaz boyutlara ulaştığı ifade eden Yahya Boylu, ağlamaklı ses tonuyla, “Nöbet geçiriyorum. Her zaman doktora gidip geliyorum, doktor hiç iyi bir şey söylemiyor. Başbakan’dan, Cumhurbaşkanı’ndan Babamı çıkarmasını istiyorum. (Ağlıyor)... Bari son günlerimde babamı yanımda görmek istiyorum.” şeklinde Devlet yöneticilerinden yardım istedi.

 Twitter'da Yahya’ya büyük destek

Engelli gencin yürek burkan feryadı özellikle sosyal medyada büyük yankı buldu. Tiwtter’da dün oluşturulan “#YahyanınSesineSesVer” Hastagına yaklaşık 17 bin destek twiti atarken, aynı hedef doğrultusunda açılan “#BabaNerdesin” hastagına ise 11 bin civarında destek tiwiti atıldığı görüldü.

Hürseda Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.